• hr
  • en
  • de
  • it

Danas je Sestrunjska noć

 

Sredina ljeta nam se približava, a s njom dolazi još jedna tradicionalna Sestrunjska noć. Ove godine u Subotu 30.07. uz veselu glazbu i ples zabavljati će se svi koji se taj dan odluče posjetiti otok Sestrunj. Mladež otoka sestrunja sprema kvalitetan program kako bi se svi prisutni što bolje zabavili i otišli sa lijepim sjećanjima. Neće nedostajati veselih taktova zadarskog Balboa banda, dalmatinske spize, tradicionalnog sestrunjskog kola i običaja , a sve to zapakirano u pravu dalmatinsku pučku feštu.
U subotu do otoka Sestrunja možete doći trajektom u 11.00 h ili sa katamaranom u 15.00h, a vratiti se možete nakon nedjeljnog kupanja u 18.00h trajektom ili u 19.30 sa katamaranom.
Zabava je zagarantirana stoga bez razmišljanja upišite kurs i svi na Sestrunj!
Osim Sestrunjske noći mladež na otoku raznim sadržajima pokušava ispuniti ljeto podižući iz godine u godinu njegovu kvalitetu. Stoga je ove godine uveden i novitet, projekcija filma "Sestrunjska kartolina osamdesetih". Dokumentarni je to film montiran od više privatnih snimki iz osamdesetih godina prošlog stoljeća na kojima se jasno vidi kako se u to doba živjelo i kakvi su bili običaji na otoku. Projekcija će se održati kao uvertira u Sestrunjsku noć u petak 29.07 s početkom u 22:00 sata.
Ljetne aktivnosti prilagodile su se djeci pa će se u Petak 5.08 održati već tradicionalne dječje igre koje svake godine okupljaju sve više djece, dok će se u Petak 12.08. održati filmska projekcija za djecu i mlade.
Već dugogodišnji i nezaobilazni Sestrunjski ljetni karneval održava se u Subotu 6.8. , a subota 13.8. rezervirana je za "Sestrunjsku šulicadu", morske igre za mlade i one malo starije koji se još uvijek osjećaju mlado. Šulicada je igra koja kroz smijeh i zabavu povezuje more, kupanje i tradiciju.
Stoga kad se sve zaokruži, čeka nas još jedno vrlo zanimljivo ljeto na otoku Sestrunju. Odaberite događaje koji vas privlače, posjetite nas i svoje ljeto obogatite lijepim uspomenama s našeg otoka.
Mladež otoka Sestrunja