• hr
  • en
  • de
  • it

Cupać: spremni smo

Porto je ovaj tjedan domaćin Europskog prvenstva za olimpijski skiff 49er, na kojem po prvi put imamo predstavnike, odnosno predstavnice, u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji kao i obično nastupaju Pavle Kostov i Petar Cupać, dok će premijeru na natjecanju ovako visoke razine imati Enia Ninčević i Marina Dujmović, nova posada formirana potkraj prošle godine.
- Još jedno Europsko prvenstvo je pred nama, naš najbolji rezultat dosad je četvrto mjesto, borba će biti velika, u predolimpijskoj smo godini, svi su "nabrijani" pa tako naravno i mi. Tu smo već desetak dana, odradili smo pripreme, nama je uvijek otegotna okolnost to što kući nemamo sparing partnere. Sve izgleda dobro, spremni smo - kaže Petar Cupać.
Kod djevojaka velika neizvjesnost. Enia Ninčević i Marina Dujmović zajedrile su u ženskom 49eru krajem prošle godine, trenirale su marljivo, nastupile na regati Europskog kupa na Gardi u svibnju, stiglo je vrijeme za pravi test. S obzirom na promjene u sustavu natjecanja Svjetskog kupa nisu imale pravo nastupa na najvećim regatama, tako da im je ovo prvo veliko natjecanje.
- Treninzi u Portu su dobro prošli, no naravno regata je nešto sasvim drugo. Najvažnije je da smireno uđemo u natjecanje. Ne razmišljamo zasad previše o rezultatu, trebamo vidjeti gdje smo, na čemu treba raditi. 49er je u odnosu na 470 u kojem sam ja prije jedrila i Laser Radial u kojem je jedrila Marina nešto sasvim drugo, vrlo izazovan brod koji treba svladati, dug put je još pred nama, EP će nam pokazati što i kako - kazala je Enia Ninčević.

Izvor: www.zadarskilist.hr