• hr
  • en
  • de
  • it

Budućnost turističke ponude je u kreiranju autentičnog doživljaja

U cilju stvaranja doprinosa u zajednici u kojoj djeluje gotovo 20 godina, američki koledž RIT Croatia danas je organizirao stručni panel na temu od iznimnog značaja za Dubrovnik, ali i ostale turističke destinacije u Hrvatskoj: promociju izvrsnosti u travel i ugostiteljskim industrijama. Panel je okupio više od 60 sudionika.
Cilj panela je kroz razmjenu znanja i stručnih mišljenja iznjedriti konkretne smjernice relevantne kako za Dubrovnik i njegov (turistički) razvoj, tako i za (turistički razvoj) Hrvatske u cjelini.
O tome što je zapravo (nova) definicija luksuza, koliko je autentičnost važna u promociji i generiranju jače turističke i travel potražnje, te u konačnici - kakav utjecaj na sve to ima tehnologija, razgovarali su Alan Mandić, Secret Dalmatia, osnivač i direktor, Zoran Pejović, Paradox Hospitality, suosnivač i izvršni direktor, te Mark Thomas, počasni britanski konzul u Dubrovniku, pisac i savjetnik i Domagoj Nikolić, predavač na RIT Croatia i moderator ovog panela.

Osnovni zaključci panela su sljedeći:

- Gosti žele iskustva koja generiraju uspomene

- Centralni dio naše ponude su ljudi - autentični hrvatski ljudi, koji gostima mogu ponuditi jedinstvena iskustva

- Nova definicija luksuza u turizmu uključuje nematerijalna dobra: iskustva, emocije i međuljuske odnose

- RIT Croatia u Dubrovniku živi već gotovo 20 godina i želimo dati svoj doprinos razvoju Grada i Županije kroz ono što najbolje znamo, a to je kvaliteta znanja. Upravo smo zato organizirali stručni panel i to na jednu od ključnih razvojnih tema ovdje, a to je turizam. Zahvalio bih se panelistima na odličnim idejama i vjerujem da je ovo početak niza ovakvih stručnih druženja od kojih će koristi imati svi - i naši studenti i Grad i cijela zajednica - rekao je Domagoj Nikolić, moderator panela.

Izvor: www.slobodnadlmacija.hr