• hr
  • en
  • de
  • it

Amerikanci nahvalili Hrvatski: otok Vis među tri najromantičnije destinacije svijeta

Strani mediji sve češće ubrajaju Hrvatsku na razne popise najboljih destinacija u svijetu. Najnovija je pohvala američkog časopisa koji je oduševio otok Vis.
Hrvatska je jedna od tri najromantičnija odredišta svijeta, piše američki magazin Harper's Bazaar.
Kao najbolju destinaciju u ‘Lijepoj našoj' navodi otok Vis.
"Beyoncé i Jay-Z su putovali tamo i to prije nego je postalo popularno, a znamo i zašto: to je jedna od najromantičnijih destinacija", piše magazin, a kao razlog navodi čaroliju koju sačinjavaju miris borova, prekrasne kamene obale, plaže i čisto more ovog otoka.
Kao jedno od najromantičnijih mjesta na Visu na kojima možete organizirati vjenčanje spominje se tvrđava Port George.
Osim Visom, Harper's Bazaar je oduševljen i drugim hrvatskim gradovima, opisavši ih kao "idealnim mjestima za ispijanje šampanjca na stijenama uz more te uživanje u društvu prijatelja", a kao primjer je naveden Rovinj.
Ljepota hrvatske prepoznata je u svijetu pa ju strani mediji često ubrajaju na popise najljepših, najboljih, najromantičnijih i inih "destinacija koje morate posjetiti."
Grad Trogir tako je ugledni časopis National Geographic proglasio najboljim gradom-otokom na svijetu. Oduševila ih je zadivljujuća priroda, opušteni stil života i prekrasna, dobro očuvana antička i srednjovjekovna arhitektura.
Riječ je o top listi koju je National Geographic objavio još lani u svojoj knjizi The World's Best Cities (Najbolji gradovi svijeta), koja je i danas aktualna.
Nemojmo zaboraviti spomenuti ni Zagreb koji je ove zime proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi.

Izvor: www.net.hr