• hr
  • en
  • de
  • it

Abi Dhabi: Možemo razmišljati o postolju

Nakon dva dana finala Svjetskog kupa u Abu Dhabiu CRO jedra i dalje su izvrsno plasirana. U tri discipline smo u samom vrhu. Sutra još dva plova, u nedjelju se jedre plovovi za odličja.
Sve sukladno očekivanjima i onome što su naši jedriličari pokazivali tijekom cijele sezone, svi su plasirani otprilike na mjestima koja su zauzimali tijekom godine. CRO jedra koja smo tijekom 2014. gledali na postoljima većine regata pretendiraju i na postolje finala Svjetskog kupa.
I drugog dana natjecanja odjedren je puni program, dva plova za samce i dvojce, tri za skiffove i kite.
Ivan Kljaković Gašpić napredovao je na drugo mjesto u samcu Finnu, pobijedio je prvi plov dana, u drugom je bio četvrti.
- Danas još jedan dobar dan. Mirno sam jedrio i koristio prilike koje su mi se otvarale. U drugom plovu smo imali društvo, vojni mlažnjaci koji su prelijetali u niskom letu i stvarali priličnu buku, to nas je malo ometalo, to je definitivno jedno novo iskustvo u jedrenju. Čekaju nas još dva zanimljiva dana, pa ćemo vidjeti kome novac i slava Abu Dhabia - kazao je sa smiješkom uobičajeno elokventni Ivan.
Broj jedan i dalje drži Slovenac Vasilij Žbogar.

Među dvojcima klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić su stigli do trećeg mjesta, nakon što su odbacili jedan jučerašnji lošiji ulaz.
- Danas je bilo odlično. Nismo imali problema s brodom kao jučer pa smo mogli jedriti normalno. Brzina je bila dobra, tako da je i taktički bilo jednostavnije. Bili smo prvi i drugi, imali smo najbolji dan u floti i zadovoljni smo. Ukupno smo treći i pokušati ćemo i sutra odjedriti dobro da sa što bolje pozicije uđemo u plov za odličja - prenio nam je Igor Marenić.
Vode Australci Belcher i Ryan.

U Laseru Tonči Stipanović i dalje standardno dobar, treći nakon četiri plova, no smatra da može bolje.
- Teže dosta za jedriti nego jučer, ostao je veliki val, a vjetra je bilo manje, tako da je nestala brzina niz vjetar koju sam imao jučer. U stranicama u vjetar sam se previše držao lijeve strane i zbog toga sam gubio kontakt sa prvima, a bez brzih krma nisam ima šanse bolje od dva peta mjesta. Nisam zadovoljan jedrenjem danas, ali još je sve blizu i sutra u boj - rekao je Tonči.
I u ovoj disciplini nema promjena na samom vrhu, na prvom mjestu je Australac Tom Burton. Filip Jurišić je 14.
- Loša brzina niz vjetar, u stranicama u vjetar sam gubio na obilacsima oznaka, što je rezultiralo s nešto slabijim danom. Nadam se sutra boljem i da ću ući u plov za odličja - cilj je ovog našeg kormilara

Tina Mihelić u Laser Radialu nalazi se na osmom mjestu, vodi i dalje Finkinja Tuula Tenkanen.

-Nisam bila zadovoljna s brzinom ni u vjetar ni niz vjetar, gubila sam dvoboje, a time i u polju, idemo dalje, sutra je novi dan - kazala je Tina.

U 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać su 14.

Izvrsno je jedrio drugog dana u pozivnoj disciplini na dasci sa zmajem Martin Dolenc. Kiteri jedre u skupinama po pet, u tri plova Martin je dva puta bio prvi, jednom treći, prema rezultatima prije prosvjeda nalazi se na šestom mjestu. Sjajan uspjeh za 14godišnjeg dječaka!

Izvor: www.hjs.hr