• hr
  • en
  • de
  • it

‘Kapetan Mrs’ spreman za gašenje bodulske žeđi

Unatoč visokim temperaturama nema predaha za trogirske škverane koji su ovih dana angažirani na remontima više brodova od kojih posebnu pažnju privlači veteranski vodonosac "Kapetan Mrs" u vlasništvu splitske tvrtke "Karaman".
Na tom će se nekadašnjem vojnom tankeru, izgrađenom davne 1953. godine u Splitu, obaviti redoviti godišnji pregled kako bi idućih vrućih tjedana i mjeseci mogao prevesti spasonosne "kubike" vode u gustirne na žednim dalmatinskim škojima.
Istodobno, u "Brodotrogirovu" velikom doku servisiraju se albanski tegljači "Iliria" i "Adriatik" te nekadašnji Jadrolinijin, a sada Viaduktov trajekt "Žigljen" na kojem je potrebno završiti prethodno započete radove na propulziji koje će zbog specifičnosti sustava obaviti ovlašteni serviser u aranžmanu brodara.
Dva remorkera plove u floti kompanije "Anijet e Sherbimit Detar" iz Drača, a u dok su uplovili radi redovitoga godišnjeg održavanja što ponajprije predviđa zaštitu podvodnog dijela trupa i izmjenu cink-protektora. Na "Iliriji" izgrađenoj 1979. godine u Italiji će se izmjeriti debljina limova, demontirat će se i pregledati sapnice, a izvući će se vijčana osovina.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr