• hr
  • en
  • de
  • it

29.12.2010. Hvar: Započela međunarodna Novogodišnja regata

U utorak 28. prosinca na Hvaru je započela međunarodna Novogodišnja regata, koja je ove godine okupila oko 250 jedriličara iz 15ak zemalja. Kadeti Uskoka nastupaju u klasi Optimist, a juniori u klasi Laser 4.7.
Po laganom i promjenjivom burinu jučer su odjedrena dva plova. U Laseru 4.7 Jure Fržop i Antonela Kačan imali su odličan prvi plov, Jure je bio četvrti, a Antonela deseta, dok se u drugom nisu najbolje snašli, pa su zabilježili slabije ulaze. Nakon dva plova u konkurenciji 63 natjecatelja Antonela je najbolje plasirana hrvatska kormilarka, peta u međunarodnoj ženskoj konkurenciji, odnosno 19. ukupno, dok je Jure 22.
Među 104 Optimista nakon prvog dana natjecanja od naših troje predstavnika najbolje stoji Lovre Marfat, koji je na vrlo dobrom 14. mjestu. Matija Biloglav je 29., a Šime Sorić je zbog diskvalifikacije u prvom plovu zasad niže plasiran, na 56. mjestu. U drugom plovu dana Šime je zabilježio odlično osmo mjesto.
Novogodišnja regata za Optimiste traje do 30. prosinca, a za laseraše do 31. prosinca.
I dok jednosjedi jedre na Hvaru, na Vitrenjak su u goste stigli dvosjedi iz Njemačke. Na pripremama je pet posada klase 420. Prošloga mjeseca u JK Uskok ugostili su jedriličare iz Austrije, također juniorske posade klase 420.

Izvor: www.ezadar.hr