• hr
  • en
  • de
  • it

27.03.2010. Uskršnja regata - poznati finalistia

Jučerašnji je dan i jedriličarima i malobrojnim promatračima ponudio puno gušta. I dok su jedriličari guštali u pravom 'muškom' jedrenju, promatrači su uživali u zanimljivim situacijama, ali i ponekim greškama natjecatelja. Regate su rezultatski bile puno predvidljivije od jučerašnjih jer je u prvom redu presuđivalo dobro rukovanje jedrilicama, a zahtjevni uvjeti bili su pravi test spremnosti posada na početku sezone. Današnje bi se 'boathandling'aktivnosti mogle razlučiti u nekoliko cjelina. Nakon starta bilo je presudno održati kut i brzinu broda, što je ovisilo o opterećenosti glavnog jedra. Kako su uvjeti bili na granici prvog krata, osim tenzije opute i krivulje jarbola najvažnija je bila dobra sinkronizacija prednjih jedara i glavnog jedra, tako da je glavno jedro što manje potpuno prazno. Teže jedrilice koje su mogle 'trpit vitar' imale su utoliko lakšu zadaću, a one lakše ili s više jedara morale su se dobrano pomučiti za pravilan balans. Koliko je bitno što prije uravnotežiti kormilo i smanjiti zanošenje bilo je posebno vidljivo kod naglijih promjena kursa. Tako su neke jedrilice mogle puno brže i lakše jedriti da su se odlučile za krat, posebno u drugoj regati. Obilaženje oznaka i manevri sa spinakerom bili su klasičan primjer kako dobro uvježbane posade stvaraju nedostižnu prednost pred konkurentima.
Početkom dana lijeva strana bila je nešto malo favoriziranija, a rubovi kursa uživali su u nešto manjem 'kurentu' pa je bilo nezahvalno biti privjetrinska jedrilica. Kako je dan odmicao, Pakleni otoci su bili malo zahvalnija taktička opcija.
Šibenska posada na Angeli X dobro je odradila svoj posao za razliku od opatijske posade Frane Barbierija koja se nije snašla u 'fajterskim' uvjetima, a vidjeli smo i nekoliko dobrih 'orci' najmanje jedrilice Be First. S druge strane posada Mareusa danas je došla na svoje i odličnom kontrolom jedrilice dominirala nad ostala dva Beneteau 40.7.
Darko Hajdinjak imao je nekoliko krivih procjena na privjetrinskim oznakama koje su zasigurno njega i posadu, osim rezultata, koštale poprilično živaca. Najveće jedrilice ponudile su najmanje u smislu uzbuđenja. Teuta je u uvjetima koje su im pogodovali jedrila zaista dobro, a u trećem plovu im je flok izletio iz 'grativa'. Stara garda na Branku nije mogla po ovim uvjetima biti konkurentna, a ugodno je iznenadio Polet koji je, kako je dan išao kraju, jedrio sve bolje. Gringo je uz odličan rad posade bio očekivano dobar, a najviše užitaka pružio je njegov dvoboj s brodom blizancem, pulskim Johnatanom RR.
Quabremar i X-Cite jedrili su s oscilacijama. Slovaci nešto bolje te su po korigiranom vremenu zahvaljujući konstantno dobrom jedrenju zasluženo pobijedili prvi dio regate, a Ramešina posada se za pola boda prednosti plasirala u finale.
Razlika u kvaliteti posada kao cjeline je bila odlučujuća, stoga će današnji finalni obračuni na istim jedrilicama u sličnim uvjetima biti posebno zanimljivi.

Posade finalista:

Peter Monsy "Quebramar"
Frano Brate ""Teuta"
Robert Sandalić "Gringo 2"
Tonko Rameša "X-cite"
Kresimir Ðakulovic "Mareus"
Darko Hajdinjak "Jonathan III"
Branko Iljadica Rapo "Andela X"
Karlo Kuret "All 4 one"
Leo Lemesic "BA.RE."
Mario Kundih "Centurio"

Finale se jedri na Salonama 37.

Ukupni REZULTATI