• hr
  • en
  • de
  • it

26.11.2010. Kruzeri i zimi u Dubrovniku

Od ove će se godine Dubrovnik i putnička luka Gruž prvi put naći i u zimskom itinereru "plovećih hotela". Naime, kruizeri svjetski poznate kompanije "MSC" će i ove zime posjećivati naš grad, čime će se značajno produžiti turistička sezona te bitno poboljšati ukupni turistički učinci regije juga Hrvatske.
- Brod "MSC Magnifica" će prvi put nastaviti plovidbu toplim mediteranskim morima i u zimskom razdoblju te tako neprekidno posjećivati Dubrovnik. Prema najavama, tako će biti sve do 2013. godine, što će sigurno dati poticaj produženju turističke sezone. Posljednje planirano ovogodišnje uplovljenje u luku Gruž je 26. prosinca, čime će se dostići ukupno 98 ticanja brodova kompanije "MSC", koji će ove godine dovesti približno 250 tisuća gostiju.
- "MSC Magnifica" će posjećivati Dubrovnik i u prvim danima siječnja, svakih 8-10 dana. Inače, ljetnu je cruising sezonu MSC okončao 30. listopada kada se "MSC Musica" za ovu godinu oprostila od Dubrovčana i otplovila k živopisnim lukama Južne Amerike - rekla je za medije glasnogovornica tvrtke "MSC Krstarenja" Darija Sučić.
Kako smo doznali, kompanija "MSC Krstarenja" i za sljedeću, 2011. godinu najavljuje oko 90 ticanja svojih brodova koji će već od travnja, redovito, svakog petka i subote, kao i ranijih godina, biti jedna od rijetkih brodarskih tvrtki koja omogućuje ukrcaj putnika u Dubrovniku, čime luka Gruž sve više postaje "home port".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr