• hr
  • en
  • de
  • it

25.02.2011. Stari Grad do ljeta će dobiti nautičku luku

Radovi na proširenju rive i izgradnji 30 do 35 novih vezova na području Lučice potvrđuju opredijeljenost Grada Staroga Grada da s vremenom postane pravo nautičko središte.

Riječ je o projektu vrijednom oko šest milijuna kuna, a koji bi angažmanom splitskoga "Pomgrada" trebao biti dovršen najkasnije do 1. lipnja 2011. godine.
- Stari Grad će ovim projektom, za koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo četiri, a Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije dodatnih dva milijuna kuna, dobiti čak 137 metara nove operativne obale. Dakle, grad će, zajedno s postojećima, imati oko 70 nautičkih vezova, a u Lučici istodobno gradimo i dopadljivo osmišljenu šetnicu s primjerim hortikulturnim uređenjem - kazao je Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave, naglasivši da će sve to, uz novu recepciju, a kasnije i sanitarne čvorove, zasigurno značiti primjereniju ponudu za nautičare, ali i mogućnost novog zapošljavanja u našem najstarijem gradu.

Inače, Lučka je uprava od 1. siječnja ove godine preuzela upravljanje cijelom gradskom lukom preko lokalne tvrtke "Komunalno Stari Grad" d.o.o. (izuzimajući istezalište brodica), a do ljeta će odlukom Upravnog vijeća Lučke uprave biti obavljeno i čišćenje (fanganje) luke.
Ravnatelj Maroević tako očekuje da će se, nakon više od pet desetljeća, s morskoga dna odstraniti prosječno oko dva metra mulja, pa će Starograđani u budućnosti imati znatno dublje i čistije pristanište za svoje brodice i druga plovila.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr