• hr
  • en
  • de
  • it

22.03.2011. Končar traži koncesiju na 49 godina

Dobra tri sata trajala je sjednica Vladinog povjerenstva za privatizaciju »3. maja« na kojoj je vlasnik i direktor »Jadranskih ulaganja« Nenad Končar pojašnjavao detalje iz svoje ponude za kupnju riječkog škvera.

Nakon ovog susreta, predstavnici trećemajskih sindikata u ovom tijelu, njih ukupno troje, izrazili su djelomično zadovoljstvo Končarevim odgovorima. Mlađi Končar je, doznajemo, ponovio kako nema namjeru i ne želi preuzeti nijednu raniju obvezu »3. maja« već samo one iz tekućeg poslovanja odnosno brodova koji u trenutku preuzimanja škvera budu u gradnji.
Jedna od stvari koju sindikalisti žele razjasniti jesu i jamstva da će »Jadranska ulaganja«, ukoliko postanu vlasnici »3. maja«, provesti program restrukturiranja i plan ulaganja vrijedan 39 milijuna eura.

U tom pogledu, »Jadranska ulaganja« nude korporativna jamstva Kermas grupe koja je u vlasništvu Končara starijeg, Danka. Formalno, jedini vlasnik tvrtke »Jadranska ulaganja« je Nenad Končar koji je ustvrdio da je ova tvrtka sastavni dio Kermas grupe.

Međutim, u ovom trenutku jedina formalno-pravna spona između »Jadranskih ulaganja« i Kermas grupe je potpisani ugovor o kreditiranju.

Izvor: www.novilist.hr