• hr
  • en
  • de
  • it

22.02.2011. Ekološke nagrade ‘dubrovačkim’ kruzerima

Švicarsko-hrvatska kompanija "MSC Krstarenja" dobila je još jedno međunarodno "zeleno" priznanje za doprinos očuvanju prirodnog okoliša.
Priznanje je dodijelila nova internetska stranica www.shippingefficiency.org kao dio neprofitne udruge "Carbon War Room" u kojoj su brojni ekološki osviješteni poduzetnici, a jedan od osnivača i predsjednik "Virgin" grupe je i sir Richard Branson.
Ovaj put priznanje je dodijeljeno brodu "MSC Divina", prinovi u floti švicarskog brodara, čije je krštenje najavljeno za svibanj 2012. godine. Tako "MSC Divina" nastavlja "zelenu" tradiciju kruzing flote MSC-a, jer su najviše ocjene za doprinos očuvanju ravnoteže morskog ekosustava stručnjaci već dodijelili kruzerima "MSC Splendida" i "MSC Fantasia" koji, inače, redovito posjećuju i Dubrovnik.
Spomenuta web stranica koristi vrlo jednostavan sustav ocjene energetske učinkovitosti brodova koji se temelji na metodi Međunarodne pomorske organizacije (IMO). U bazi podataka za oko 60 tisuća brodova nalaze se podaci o godini izgradnje, težini, snazi stroja i energetskoj efikasnosti temeljem kojih se odlučuje o ekopriznanju.
- Ljubitelji krstarenja koji žele pridonijeti smanjenju emisije štetnih plinova na toj internetskoj stranici mogu kao potvrdu ekološke osviještenosti kompanije "MSC Krstarenja" i naše želje za očuvanjem ravnoteže morskog ekosustava pronaći impresivne ocjene. Najnovije priznanje samo je dodatna potvrda vjerodostojnosti osvojenih certifikata, među kojima su šest "Golden Pearlsa", te "Green Planet award", "Venice Blue Flag", "Green Star - Rina" i još neka koja smo dobili za zaštitu okoliša - ističu u dubrovačkom sjedištu "MSC Krstarenja".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr