• hr
  • en
  • de
  • it

21.01.2011. Nove narudžbe NCPu

Početkom ovog tjedna u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik potpisan je ugovor o izgradnji još dva katamarana za norveškog naručitelja Nordic Aqua Boats AS, čime je potvrđen početak serijske proizvodnje ovih plovila u šibenskom brodogradilištu. U sljedećih pet godina NCP planira izgradnju do 15 radnih brodova za tvrtku Nordic Aqau Boats AS.

Prilikom uspješne realizacije i isporuke prva dva primjerka radnih katamarana model NAB CAT 13,5 krajem prosinca, predstavnik naručitelja najavio je nastavak suradnje koji je uslijedio samo 20-tak dana kasnije, potpisom ugovora za izgradnju još dva modela ovog broda. Izgradnja će započeti tijekom sljedećeg tjedna, a isporuka se očekuje sredinom svibnja ove godine.
Katamarani NAB CAT su dužine 13,5 metara,  širine 7,5 metara s gazom od 2,5 metara, spremnicima goriva 2x2000 litara i spremnikom vode od 2000 litara. Riječ je o aluminijskim katamaranima koji se koriste za rad u ribogojilištima. Karakterizira ih velika radna površina opremljena dizalicom, a u svaki model su ugrađeni motori John Deere snage 2x330 KS. Osnovna namjena ovog radnog broda je opskrba i održavanje ribogojilišta za norveško tržište gdje je uzgoj ribe jedna od najbrže rastućih industrijskih grana.
Prilikom izgradnje prva dva primjerka, NCP Remontno Brodogradilište potvrdilo je svoju konkurentnost na međunarodnom tržištu brodogradnje, a nastavak suradnje svjedoči kvaliteti koju hrvatski brodograditelji mogu ponuditi.
Do suradnje NCP-a s Nordic Aqua Boatsom došlo je zahvaljujući posredništvu tvrtke Cronomar, sa sjedištem u Šibeniku. Riječ je o inovativnoj tvrtki koja je osnovana s ciljem prepoznavanja i stvaranja novih poslovnih mogućnosti kroz projekte s norveškim i hrvatskim partnerima, u čemu mladi tim na čelu s Malvinom Villabom izvrsno napreduje.

Nordic Aqua Boats AS brokerska je tvrtka koja se bavi izgradnjom i kupoprodajom brodova za svoje klijente, među kojima su uglavnom ribarski klasteri iz Norveške, Škotske i Irske.

Izvor:   Laura Visković NCP