• hr
  • en
  • de
  • it

19.03.2010. Sezona proljetnih događanja na otoku Krku

Uskrsnim blagdanima počinje sezona proljetnih događanja pod nazivom „Volim proljeće u Krku", prioćeno je iz Turističke zajednice grada Krka.
Tako će se od subote 3. travnja do ponedjeljka 5. travnja na krčkoj rivi održati „Mali proljetni sajam", na kojemu će se moći kupiti autohtoni hrvatski poljoprivredni proizvodi i suveniri, sportska oprema za pješačenje i isprobati, iznajmiti ili kupiti štapovi za hodanje.
Na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja, održati će se već tradicionalno pješačenje težačkim i pastirskim stazama u okolici Grada. Ove godine pješačimo „Putevima zlatnih kapi krčkog blaga" - edukativnom cestom maslinovog ulja. Naravno i šparoge su uvijek tu, „usput".
Kružna staza započinje u samom Gradu i vodi kroz maslinike do „Etno kuće" u Korniću. Iz Kornića, koji se nalaze na pola puta, šetnica se preko Lakmartina i Muraja spušta prema Krku, do „Kuće maslinovog ulja Nono". Šetnica ima ukupnu dužinu od 9,5 km, a može se propješačiti za 3 sata. Na trasi su postavljene i edukacijske table - njih 10, koje upoznaju šetače sa svim važnijim fazama u proizvodnji vrhunskog maslinovog ulja i glavnim sortama maslina.
Kroz ove table ispričana je priča o klimi i poljoprivredi na otoku, o gromačama i duplicama, o klasama ulja, bilju na maslinarskoj stazi, o maslini kroz povijest naše civilizacije, o načinu prerade kojom se dobiva jedno od najkvalitetnijih ulja na svijetu ...
Ljubitelji pješačenja i maslinovog ulja mogu se pridružiti vođenoj pješačkoj turi 5. travnja koja počinje točno u podne. Okupljanje i prijava u TIC-u na rivi od 9 sati.
U 12 sati je svečano otvaranje maslinarske ceste „Putevima zlatnih kapi krčkog blaga" i start pješačenja pred kulom Nikole IV Frankopana na krčkoj rivi. Nastavak šetnje kroz staru gradsku jezgru, Lakmartinskom ulicom kroz maslinike Val di Doka do Kornića. U Korniću razgled „Etno kuće" i pauza za okrjepu - krčki pršut i ovčji sir u maslinovom ulju, kruh ispod peke ... i osvježavajuća pića po popularnoj cijeni. Iz Kornića je moguć povratak besplatnim autobusom u Krk a oni uporni sa boljom kondicijom nastavljaju šetnju lakšom dionicom prema Gradu Krku. Ustrajnost se nagrađuje lijepim panoramskim pogledom na susjedne otoke i drevni Krk. Konac djelo krasi, pa tako i ova šetnja završava u „Kući maslinovog ulja Nono" gdje će se moći razgledati mini uljara, kušati najbolja ulja i proizvodi otoka i sve to kupiti kao originalni suvenir.
Ugostitelji Grada Krka već od Uskrsa nude specijalitete bazirane na domaćim šparogama i krčkom maslinovom ulju.

Izvor: www.htz.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top