• hr
  • en
  • de
  • it

18.-24.12.2009. Proizvodi s otoka na Božićnom sajmu u Tkalči

Proizvodi kojima je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod", odnosno 19 otočnih proizvođača čiji proizvodi nose navedenu oznaku predstavit će se u sklopu Božićnog sajma u Tkalčićevoj ulici od 18. do 24. prosinca 2009. od 10 do 22 sata.

Otočni proizvodi bit će izloženi na posebno obilježenim štandovima, za koje je potporu dalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Na sajmu će se predstaviti proizvodi s hrvatskih otoka, među kojima su vina s Visa, Korčule, Pelješca, Hvara, maslinova ulja s Visa, Dugog otoka i Korčule, paški sirevi, brački fini sapuni, rapska torta, korčulanski tradicionalni kolači, viški hib, džemovi i likeri s Visa, Korčule i Lastova, suveniri od bračkog kamena, proizvodi od lavande s Raba.
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je početkom 2007. pokrenulo projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod" s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.
Radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Oni potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama.
Oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod" do sada je dobilo 46 otočnih proizvođača za 97 proizvoda i proizvodnih linija.
Možete kupiti proizvode sljedećih proizvođača:

1. OBRT BRAČ FINI SAPUNI
2. OBRT BROJNE
3. OBRT POJE
4. OBRT CUKARIN
5. SONOMEDIA d.o.o.
6. OBRT VILMA
7. ROKI'S d.o.o
8. BLATO 1902
9. RZ RIBARSKA SLOGA
10. OBRT MOZAIK
11. OPG ŽAMPERA
12. OBRT LIKERI ANTUNOVIĆ
13. PZ PRIJATELJI LASTOVA
14. OBRT KAMENICA
15. OBRT LA BARBARA
16. PAŠKA SIRANA d.d.
17. OBRT ZURE
18. PZ SVIRČE
19. PZ POŠIP ČARA

Izvor: www.mmpi.hr