• hr
  • en
  • de
  • it

18.04.2011. Porinut tanker za asfalt u Kraljevici

Točno godinu čekalo se na porinuće u Brodogradilištu »Kraljevica«.

U subotu je s navoza u more skliznuo 108,5 metara dugačak brod za prijevoz asfalta i bitumena »Bit Redo« kojeg su, nakon što je talijanski »Petrolmar« odustao od gradnje, kraljevički brodograditelji uspjeli ugovoriti s nizozemskim brodarom »Tarbit Tankers«.

Na konto »Kraljevice« »leglo« je oko 10 milijuna eura što je polovica od dogovorene cijene s Nizozemcima dok je ostatak dogovoren kod primopredaje broda, koja je planirana početkom iduće godine.

To je dobra vijest za ovaj najstariji hrvatski škver i sve zaposlene, kakvih »Kraljevici« već kronično nedostaje.

Zasad je, dogovorom s kanadskim brodovlasnikom, riješen problem isporuke najskupljeg broda »Belle Desgagnes«. Riječ je o putničko-teretnom brodu koji je konstantan mač nad glavama kraljevičkih brodograditelja i sigurno je da će iza »Belle Desgagnes« ostati velik gubitak.

Koliki točno, nitko u »Kraljevici« ne želi reći, uz objašnjenje da će se konačan račun znati kad brod bude završen. No, vrlo je vjerojatno da će se mjeriti u desetak milijuna eura. Sam brod, inače, košta 40 milijuna eura.

252 milijuna kuna novog gubitka starog direktora
Pokazuje to i financijska bilanca poslovanja »Kraljevice« za prošlu godinu, a koju je bivši direktor škvera Irvin Badurina konačno dostavio Nadzornom odboru. Uz rezervirane gubitke, »Kraljevica« je lanjsku godinu zaključila s čak 252 milijuna kuna minusa, što je dvostruko više nego su bili završni računi prijašnjih godina.

Bez obzira na tako frapantan iznos, Nadzorni odbor izglasao je povjerenje Badurini i njegov daljnji ostanak u Upravi »Kraljevice« koju posljednjih mjesec dana vodi Zvonimir Novak, a to nam je jučer potvrdio predsjednik NO-a Mario Polla.

Jedini koji je bio protiv ostanka Badurine, kojeg nije bilo na porinuću, bio je radnički predstavnik u NO-u Nenad Miškulin.

Uz pomoć »Bomexa« do ruske ribarice
Novi direktor »Kraljevice« Novak u svom je obraćanju, između ostalog, zahvalio radnicima škvera, uz obećanje da će poduzeti sve da brodogradilištu osigura novi posao.

Navozi »Kraljevice« u ovom su trenutku, naime, potpuno prazni. Idući tjedan trebala bi se konačno raspetljati i priča oko gradnje jedne ruske ribarice, koju »Kraljevica« planira graditi u kooperaciji sa srpskim »Bomexom«.

Problem je što je ugovor takav da Rusi plaćaju tek na isporuci, kad brod bude gotov.

Predstavnik nizozemskog brodovlasnika i jedan od suvlasnika kompanije »Tarbit Tankers« Torkel Hermansson bio je pun riječi hvale za, kako je rekao, dokazanu kvalitetu kraljevičkih brodograditelja.
Kuma broda bila je Elisbeth Hermansson dok je riječi blagoslova uputio kraljevički župnik Ivica Klanac. Operaciju porinuća uspješno je vodio Danijel Jakovčić.

Izvor: www.novilist.hr