• hr
  • en
  • de
  • it

16.06.2010. 24. lipnja počinje Casanovafest

Otvaranjem izložbe erotskih grafika Miroslava Šuteja u Vrsaru će idućeg četvrtka, 24. lipnja, početi drugo izdanje Casanovafesta, ljetnog festivala što na više lokacija i kroz razne vidove umjetničkog izražavanja slavi vječne teme - ljubav i erotiku.
Kako je najavila direktorica festivala Mariam Abdelghani, program će potrajati tri dana i uglavnom slijediti lanjsku shemu, s većinom događanja na poluotoku Montrakeru, gdje će u osam sati počinjati književne večeri.
Uz moderiranje urednika i pisca Pere Kvesića, publici će se predstaviti Drago Glamuzina, Milana Vlaović i Marina Vujčić, kao i još uvijek nepoznati pobjednik ili pobjednica blogerskog natječaja za najbolju erotsku priču, koji je otvoren do 18. lipnja, a dosad je na nj pristiglo 50-ak uradaka.
Filmski repertoar, posvećen mediteranskom erotskom filmu, ove godine čine "Paprika" Tinta Brassa, "Sanjari" Bernarda Bertoluccija te "Fellinijev Casanova", a projekcije će, svakog dana po jedna, počinjati u 22 sata na platou ponad kamenoloma na Montrakeru.
Poluotok će biti i mjesto glazbeno-scenskih događanja planiranih nešto prije ponoći - prvoga dana nastupit će Jelena Radan, drugoga veseli zagrebački sastav Boom Pacha Boom, a trećega plesna skupina Don't Touch This!. Zabava će se uz DJ Borovicha nastavljati do sitnih sati u obližnjim beach-barovima.
Izložbe fotografija Rina Gropuzza i Mare Bratoš te grafika Renata Percana, otvaraju se u petak u staroj školi, a istog će dana u hotelu Pineta biti govora o mitovima o seksualnosti, na predavanju koje na ovu temu sprema seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić. Koordinator fotografskog segmenta festivala je njegov lanjski gost Ivan Balić Cobra, autor znamenitih duplerica magazina Start.
Svakoga dana od 18 sati na gradskoj će se rivi moći kušati afrodizijačka hrana poput tartufa, kamenica i domaćih proizvoda.
Prvo izdanje Casanovafesta je lani početkom srpnja privuklo prilično pažnje, a ove je godine, po riječima direktorice TZ-a Natalije Vugrinec, pomjeren nešto ranije ne bi li popunio predsezonu. Ishodište manifestacije je u povijesnoj vezi znanog zavodnika Casanove s Vrsarom, u kojem je boravio u dva navrata, i to zabilježio u memoarima.
Općinski pročelnik Marin Grgeta naveo je kako festival predstavlja i važnu kariku u valorizaciji poluotoka Montrakera. Na tom je prostoru pred više od dvije godine prestao poslovati kamp, a općinske vlasti ga, nauštrb prihoda koji su i dalje mogle ubirati od zakupa, namijenile za zabavu i sport. Grgeta ocjenjuje da je riječ o rijetkom primjeru prenamjene jednog komercijalno korištenog prostora u javne svrhe.
Festival financira Općina Vrsar s oko 150 tisuća kuna, Turistička zajednica sa stotinu tisuća, a ostatak osiguravaju brojni sponzori, naročito tvrtka Maistra, koja je unatoč trzavicama oko kampova uoči sezone, s lokalnom zajednicom pronašla zajednički jezik po pitanju Casanovafesta. Ulaz je na sve sadržaje besplatan, a između festivalskih lokacija posjetitelje će prevoziti turistički vlakić.

Izvor: www.glasistre.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top