• hr
  • en
  • de
  • it

15.09.2010. Brodica Ispostave Milna spasila dvojicu iz prevrnute brodice

Brodica Lučke ispostave Milna spasila je u subotu iz mora oko 23.30 sati dvije muške osobe koje su se prevrnule s brodice u Hvarskom kanalu.
U subotu oko 19.40 sati Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila je obavijest o brodici koja se udaljava od uvale Farska na otoku Braču prema pučini nošena burom.
Prema dojavi, riječ je o brodici tipa Elan 401 bijele boje s izvanbrodskim motorom sa dvije osobe za koje je kasnije utvrđeno da su Pero Eterović (30) i Ivan Martinović (28) kojima je stao motor te ih bura nosi na otvoreno more.
U 19.50 sati u pomoć je isplovila brodica Ispostave Milna, a u 20.05 sati odaslana je pan-pan poruka svim plovilima u Hvarskom kanalu te su upozoreni i trajekti „Petar Hektorović", „Tin Ujević" i katamaran „Adriatic Jet". Također, prema poziciji traganja u 21.15 sati iz Splita je isplovio brod Lučke kapetanije Split „Pojišan".
Brodica se prevrnula te su držeći se za nju plutali oko tri sata, a nakon spašavanja su pothlađeni i u šoku odvezeni u Milnu, gdje je po Peru Eterovića stigla hitna pomoć i odvela ga u Dom zdravlja Supetar.

Izvor: www.mmpi.hr