• hr
  • en
  • de
  • it

14.04.2010. Zagreb: CROTOUR 14. – 17. travnja 2010. godine

Hrvatska turistička zajednica predstavlja se i ove godine u razdoblju 14. - 17. travnja 2010. godine na međunarodnom sajmu turizma CROTOUR. Na štandu Hrvatske turističke zajednice od 50m2 bit će predstavljena turistička ponuda naše zemlje, a 16. travnja 2010. godine organizira se stručni skup pod nazivom „Stanje na emitivnim turističkim tržištima". Stručni skup s radom započinje u 10.00 sati, u dvorani „Vis-Korčula" Zagrebačkog velesajma. Kroz izlaganja direktora i voditelja predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu, bit će predstavljeni aktualni podaci s tržišta po pitanju tržišnih trendova, prodaje programa za Hrvatsku i perspektive za naredne mjesece.

POSLOVNA RADIONICA BUY CROATIA
Osim toga, Hrvatska turistička zajednica i ove godine u okviru spomenutog sajma organizira i poslovnu radionicu domaćih i inozemnih turističkih agenata pod nazivom „Buy Croatia". Poslovna radionica se održava 17. travnja 2010. godine u prostorijama Zimskog vrta s početkom u 9:30 sati. Sudjelovat će 26 inozemnih (SAD, Velika Britanija, Belgija, Češka, Danska, Francuska, Italija, Japan, Nizozemska, Španjolska, Švedska, Njemačka) i 38 domaćih agenata. Cilj radionice je kvalitetnije povezivanje hrvatskih turističkih gospodarskih subjekata s najznačajnijim inozemnim turističkim agencijama i turoperatorima, a krajnji rezultat tih susreta je povećanje obuhvata Hrvatske u brošurama stranih partnera. Krajnji rezultat svih aktivnosti projekta „Buy Croatia" je povećanje broja gostiju u organiziranim dolascima, a naglasak na turizmu posebnog značaja i produženju sezone. Svaki poslovni susret ove vrste prati i obvezno inspekcijsko putovanje stranih turističkih gospodarskih subjekata s ciljem boljeg upoznavanja odredišta. Tako je ove godine tema inspekcijskog putovanja wellness i spa te će u terminu 14. - 18. travnja 2010. godine strani agenti obići Zagreb, Međimurje, Krapinu i upoznati se s ponudom i turističkim potencijalima ovog dijela Hrvatske. Program obilaska bit će realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i turističkim zajednicama Varaždinske, Međimurske i Krapinsko - zagorske županije.
Nakon Zagreba, Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa sustavom turističkih zajednica organizira krajem travnja poslovnu radionicu za područje Istre i Kvarnera za autobusere te u svibnju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za "opće" turoperatore i agencije.

Izvor: www.croatia.hr