• hr
  • en
  • de
  • it

13.04.2010. Ugašen požar u marini „Solaris“

Jučer oko 2,15 sati došlo je do požara u marini „Solaris". Dojava je stigla od njemačkog gosta koji boravi u auto-kampu, budući da je iz pravca marine čuo eksploziju i vidio veliki plamen.
Vatrogasna služba stigla je oko 5,00 sati te lokalizirala požar. Inspektor LK Šibenik odmah je izašao na mjesto požara kao i sve ostale službe te su svaka u svojoj nadležnosti izvršavale istražne radnje.
Nakon očevida Lučke kapetanije utvrđeno je da je izgorjelo devet plovila, uglavnom brodice i jahte od 9 do 12 metara, od čega je pet plovila (jahti) u vlasništvu stranih državljana i četiri plovila (brodice) u vlasništvu hrvatskih državljana.
Osim izgorjelih plovila još su dvije brodice oštećene i materijalna šteta je velika. U marini ima tragova masnoće, nafte i pjene od gašenja požara. Obzirom da je položaj marine takav da se u nju ulazi kroz jedan prolaz, na isti je postavljena zaštitna brana.
Istraga o uzrocima požara je u tijeku i obavit će je djelatnici kriminalističke policije iz Zagreba. Nije došlo do ekološkog zagađenja mora.

Izvor: www.mmpi.hr