• hr
  • en
  • de
  • it

12.02.2011. CNN: Dubrovnik i Exelsior na popisu najromantičnijih odredišta

Portal najpoznatijeg međunarodnog info kanala CNN - a uvrstio je Dubrovnik i hotel Exselsior, među 10 „najslađih" svjetskih odredišta, idealnih za predstojeće Valentinovo i romantične prosidbe. Ako je 14. veljače dan na koji ćete zaprositi dragu, to mora biti spektakularno, poručuje CNN, a na popisu naj destinacija Grad podno Srđa i kultni hotel „u čijem je apartmanu Richard Burton ljubio Elizabeth Taylor", zauzimaju osmo mjesto.
Tiffany Lam, autorica teksta na SNN.com-u s prosječnih 35 milijuna posjetitelja dnevno, preporuča Exselsior, spominjući da su se u tom dubrovačkom hotelu zabavljali kraljevi, kraljice i filmske zvijezde, ali i razgledavanje povijesne gradske jezgre, te brojnih znamenitosti, pod zaštitom UNESCO-a. Upućuje na nezaobilazan posjet „otoku ljubavnika Lokrumu", te povratak u grad do zalaska sunca, „koji je najbolje doživjeti s dubrovačkih zidina".
Prvo mjesto na CNN-ovoj listi najromantičnijih mjesta pripalo je Engleskoj i North Lees Hall-u, drugo Kineskom zidu, a treće „ružičastom gradu" Jaipuru u Indiji. Slijede bajkoviti irski dvorac Lismore, indijski hotel „360° Leti", spektakularni Maldivi, Shiraz u Iranu, dubrovački „Exelsior", Novi Zeland s otokom Otago i zaključno - egzotični grad Petra u Jordanu.
Uvrštavanje Dubrovnika i hotela Exelsior na popis CNN-ovih „najslađih" mjesta za predstojeće Valentinovo, treća je promidžma dubrovačkog i hrvatskog turizma protekloga tjedna, budući su ista odredišta, kao idealna za posjet sredinom veljače, preporučili britanski Guardian i talijanski Corriere dalla Sera.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr