• hr
  • en
  • de
  • it

09.05.2010. Europsko prvenstvo klase finn 2010.

Jedriličarski klub Labud, Split domaćin je ovog prestižnog natjecanja koje će se održati u periodu od 08. do 16. 05. 2010.
Sudeći prema rekordnom broju prijava, 109 jedriličara iz 27 zemalja čini se da je Split omiljeno jedriličarskoj polje natjecatelja u klasi FINN. Da se podsjetimo Labud je već uspješno organizirao europsko prvenstvo za klasu FINN 1997, zatim je organizirao svjetsko prvenstvo veterana 2002., i svjetsko prvenstvo seniora 2006. Dakle Labud je dokazani organizator velikih manifestacija za ovu klasu, a što su natjecatelji prepoznali i svaki put se vraćaju u još većem broju.
Ono što posebno veseli je da Hrvatska u ovoj klasi ima jaku reprezentaciju. Ivan Kljaković Gašpić (JK Zenta) brani titulu osvojenu prošle godine u Varni, Bugarska. Naš popularni Bambi nalazi se u odličnoj formi, što je pokazao na prethodne dvije regate svjetskog kupa, osvojio je drugo mjesto u Palmi, Španjolska i 3. mjesto u francuskom Hyeresu.
Marin Mišura (JK Split), drugi naš vrhunski jedriličar u ovoj klasi nakon osvojenog 4. mjesta prošle godine u Varni, pokazao je pobjedom u Hyeresu da se također nalazi u odličnoj formi pred ovo prvenstvo.
Osim naša dva jedriličara, u uskom krugu favorita za medalje su, Ed Wright (GBR), Giles Scott (GBR), Rafa Trujillo (ESP), Gasper Vincec (SLO), Rafal Szuikel (POL), Thomas LeBreton (FRA), Dan Slater (NZL), Tapio Nirkko (FIN).
Boje hrvatske na ovom natjecanju još će braniti, dva juniora, Josip Olujić (JK Labud), Nikola Barić (JK Labud), zatim Mate Arapov (JK Mornar), Marin Mrduljaš (JK Labud) i naš proslavljeni finista Karlo Kuret (JK Labud).
Na programu je ukupno 11 jedrenja, 10 jedrenja u seriji kvalifikacija i jedno finalno jedrenje, tzv. „medal race". Ukoliko nas vremenski uvjeti posluže, spektakl je zagarantiran.

Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top