• hr
  • en
  • de
  • it

08.04.2010. Blagaić: Kerum radi protiv Croatia Boat Showa

Gradonačelnik Željko Kerum radi protiv Croatia Boat Showa i na svaki način pokušava zaustaviti sajam, optužio je Vicenco Blagaić, direktor Profectusa, organizatora Croatia Boat Showa (CBS) koji će se u Splitu održavati od 10. do 18. travnja.
- Ja mu odavde šaljem poruku da neće uspjeti u tome, isto kao i direktoru Prometa Igoru Vitiću koji sa svojih deset tjelohranitelja danonoćno dežura i pazi da se ograda ne bi milimetar maknula na njihov parking. To je kao u onom vicu o Pajdi kada je bježao od policije, skočio u more i rekao: "Sad sam u nadležnosti Lučke kapetanije, sad mi ne možete ništa!".
Šatori su na pontonima i nisu na gradskoj Rivi niti na Prometovom parkingu, rekao je Blagaić uvjeren da bi gradska uprava trebala na svaki način podržati svjetski prepoznatljiv sajam koji puni sve hotele i restorane u gradu.
- Problem s njim je što on želi sve kontrolirati u ovom gradu i ne prilagođava se realnosti, vremenu i značaju ove priredbe, odnosno ne shvaća koliko u krizi jedan ovakav događaj donosi dobra gradu, osvrnuo se na splitskog gradonačelnika Blagaić, koji je na konferenciji za novinare u srijedu odbio iznijeti detalje nesuglasica s prvim čovjekom Splita.
Rekao je kako je Željko Kerum poslao svoju fotografiju i tekst za katalog sajma, te je najavio svoj dolazak na otvorenje. Gradonačelnikova jahta neće biti izložena jer njezin proizvođač Maiora ne sudjeluje na CBS-u.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr  Duška Čolović