• hr
  • en
  • de
  • it

04.07.2010. ACI posluje s 2,5 milijuna eura dobiti - bez kredita

ACI, zlatna koka hrvatskog turizma, na čijem stvaranju je u bivšoj državi najviše energije potrošio Veljko Barbieri, prošlu poslovnu godinu, prvi put u samostalnoj hrvatskoj državi, završio je s dobiti.
- Riječ je o dobiti od dva i pol milijuna eura. Zadovoljstvo je to više jer smo, ako ne jedina, onda među rijetkim javnim državnim tvrtkama koje su to uspjele - kaže Anto Violić, generalni direktor ACI-ja koji već petu godinu kormilari s 21 ACI-jevom marinom s gotovo pet tisuća vezova, od kojih 3600 u moru, što čini 35 posto ukupnih nautičkih kapaciteta Hrvatske.
ACI je i po još nečemu „uljez" među javnim državnim poduzećima. Ova tvrtka je, naime, u posljednje tri - četiri godine u vlastiti razvoj investirala 190 milijuna kuna. Samo prošle godine 50 milijuna kuna.
- Već iduće godine bit ćemo jedna od rijetkih državnih firmi koja nema ni kune kredita, već svoj razvoj temelji na vlastitim novcima. Ove godine namjeravamo investirati 60 milijuna kuna.
Hoće li nam to dopustiti i vremenske prilike koje nam u prvom dijelu godine nisu išle naruku, vidjet ćemo - kaže Violić.
U svakom slučaju razrađeni su planovi za ulaganja u četiri domaće marine: Supetarsku dragu, Milnu, Skradin i Rovinj. Uz ostalo, u planu je i postavljanje čak 1100 metara novih pontona.
- Uz ostalo, osam milijuna kuna ulažemo za novu recepciju i uređenje restorana u našoj marini u Splitu - nabraja Violić. U sve žešćoj konkurenciji s privatnim ulagačima, u ACI-ju ozbiljno razmišljaju o gradnji novih marina i vezova.
- U strategiji razvoja nautičkog turizma jasno je rečeno da nam fali još pet tisuća vezova. Naše se ambicije uzeti najmanje dvije tisuće. Na tom putu najveća prepreka su prostorni planovi, te brojne dozvole bez kojih ne možete ići u investicije. Na njih se, nažalost, čega godinama, kaže Anto Violić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top