• hr
  • en
  • de
  • it

04.01.2010. Ponovno se traži koncesionar za marinu u Tisnom

Hrvatska Vlada raspisala je novi natječaj za izgradnju i gospodarsko korištenje luke nautičkog turizma u uvali Luke u Tisnome, a svi potencijalni koncesionari svoje će ponude moći dostaviti do 29. siječnja.
Tog će dana, naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizirati javno otvaranje ponuda. Ovo, inače, nije prvi natječaj kojim se Luke nude zainteresiranim poduzetnicima.
Tvrtka "Bum gradnja", kojoj je na prvom natječaju dodijeljena koncesija, nije bila u mogućnosti do zadanog roka pribaviti obvezujuće jamstvo banke pa je izgubila sva prava na temelju Odluke o koncesiji.
U odnosu na prvi natječaj, velika je novost i ta što će natjecatelji morati uplatom dva posto ukupnog iznosa investicije jamčiti ozbiljnost svoje nakane.
- Iako smo očekivali da će ovaj natječaj biti raspisan još prije mjesec dana i da ćemo u ovom trenutku već imati koncesionara, zadovoljni smo.
Općina Tisno i na prethodnom je natječaju upozorila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da se svakako treba tražiti jamstvo za sklapanje ponude. Izgubili smo vrijeme, ali vrlo je pozitivno to što se novom natječaju prišlo s više opreza, traženjem uplate investicijskog postotka.
Nadamo se da će se tim potezom eliminirati špekulanti koji su se pojavili na prvom natječaju - kazao je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr