• hr
  • en
  • de
  • it

03.09.2010. Nastavlja se prodaja škverova

Svojim zaključkom Vlada je danas odlučila da se nastavlja privatizacija tri brodogradilišta: 3. maja Brodotrogira i Brodosplita. Iako odluka o prodaji nije donesena jer se još čeka očitovanje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o programima restrukturiranja koja su ponudili potencijalni kupci hrvatskih škverova, Vlada je svojim zaključcima zadužila Ministarstvo gospodarstva i HFP »da nastave proces privatizacije hrvatskih brodogradilišta sukladno uvjetima natječaja«.
U igri za Brodotrogir je društvo Jadranska ulaganja dok je otpala tvrtka More Slobodana Ljubičića, za 3. maj se pregovori nastavljaju s kompanijom Crown Investment, a za Brodosplit se i dalje pregovara s jedinim ponuditeljem, tvrtkom DIV iz Samobora.
Minista gospodarstva Đuro Popijač kazao je da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja već dala svoje primjedbe na programe restrukturiranja i da ih je Ministarstvo gospodarstva proslijedilo ponuditeljima, a podsjetio je i da su prihvaćeni programi restrukturiranja jedan od uvjeta za zatvaranje poglavlja o tržišnom natjecanju u pregovorima s EU.

Izvor: www.novilist.hr