• hr
  • en
  • de
  • it

02.09.2010. Luka Radelić vodeći na SP Laser!

Fenomenalne vijesti stižu iz engleskog Hyaling Islanda sa svjetskog prvenstva za klasu Laser.
Nakon drugog dana jedrenja i četiri odrađena jedrenja Luka Radelić preuzeo je vodstvo u generalnom plasmanu. Luka je jučer upisao 42. i 1. mjesto te je zahvaljujući odbacivanju najlošijeg plasmana preuzeo vodstvo. Aron Lolić također je odlično odjedrio jučerašnja dva jedrenja, dva puta je na cilj stigao kao teći i napredovao na 10. mjesto. Milan Vujasinović sa 3. i 10. mjestom također se popeo na 13. mjesto ukupnog poretka. Tonči Stipanović imao je također bolji dan, 15. i 4. mjesto podigli su ga u ukupnom poretku na 34. mjesto. Daniel Mihelić također je bio bolji nego prvog dana, 12. i 9. što mu je u ukupnom poretku donijelo 39. mjesto. Ivan Taritaš sa 8. i 27. mjestom u jučerašnja dva jedrenja popeo se na 63. mjesto.
U juniorskoj konkurenciji odličan dan je imao Marko Preša, sa 2. i 3. mjestom u jučerašnja dva jedrenja popeo se na 5. mjesto generalnog poretka. Bogoslav Bugarin jučer je u trećem jedrenju dobio drugi penal zbog pumpanja, pa se prema pravilima morao povući iz tog jedrenja. U četvrtom jedrenju na cilj je stigao kao 20. te je ukupno sa petog mjesta pao na 19. mjesto. Filip jurišić imao je polovično uspješan dan. U trećem jedrenju upisao je pobjedu, dok je u četvrtom na cilj stigao kao 27. te se trenutno nalazi na 23. mjestu. Toma Višić sa 25. i 18. mjesto jučer trenutno je 44.
Izjava Luke Radelić:
„Osjećam se isto kao prijašnjih dana. Imam to 42. mjesto koje je veliki teret u mojim rezultatima. Ovakva situacija stavlja me pod dodatni pritisak i ne ostavlja mi prostora da napravim grešku sve do finala. Uvjeti su bili jako teški, lagani vjetar koji je dosta oscilirao u smjeru, također je kurenat imao veliki utjecaj. Ja sam imao dobru brzinu i odlično sam čitao kurenat."

Izvor: www.hjs.hr