• hr
  • en
  • de
  • it

Traži se investitor: Marina u Porto Barošu odmah, Delta etapno

Uređenje Delte i Porto Baroša projekt je koji će promijeniti sliku Rijeke u ovom stoljeću i nakon kojega grad više neće biti isti, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na službenom predstavljanju rezultata natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za uređenje budućeg waterfronta.

Na anketni natječaj pristiglo je ukupno 56 radova, od čega 24 stranih, a dodijeljene su ukupno tri jednakovrijedne prve nagrade u iznosu od 200 tisuća kuna, i to radove Studija 3LHD iz Zagreba, biroa PORTICUS iz Splita i biroa Njiric+arhitekti Hrvoja Njirića iz Zagreba.
Investitor odlučuje o konačnom izgledu

Niti jedan od prvonagrađenih radova ne smije se promatrati kao gotova, konačna verzija budućeg izgleda Delte, objasnio je pročelnik Odjela gradske uprave za urbanizam Srđan Škunca, koji je bio i jedan od članova međunarodnog žirija za odabir idejnog rješenja.
- U natječaju su odabrana tri scenarija koja ćemo ponuditi ulagačima, a oni će odabrati onoga koji je u skladu s njihovom vizijom, uz mogućnost nadogradnje i izmjena u skladu s potrebama ulagača, a jednako tako konačni izgled moći će se obogaćivati i idejama kroz javnu raspravu. Kada odaberemo developera, koncentrirat ćemo se na to da jedno od rješenja bude uzeto kao osnova za definiranje budućeg izgleda prostora Delte i Porto Baroša, rekao je Škunca.

- Ovim je učinjen prvi ozbiljan korak ka raspisivanju natječaja za odabir investitora, odnosno developera projekta. Izgubljeno je puno vremena, jer ovaj natječaj mogao je biti raspisan prije pet-šest godina, kao što smo tada predlagali, ali nije bilo razumijevanja tadašnjeg ravnatelja Lučke uprave, kazao je Obersnel, upozorivši kako treba biti svjestan realnosti po pitanju vremena potrebnog za realizaciju cijelog projekta.

- Gotovo da i nema ozbiljnijeg grada na moru koji u zadnjih dvadeset-trideset godina nije krenuo s projektom waterfronta i prenamjene nekadašnjih lučkih ili neizgrađenih prostora uz obalu. Primjere uspješnih realizacija nalazimo u Oslu, Cape Townu, Lisabonu, Baltimoreu, Barceloni i drugim gradovima. Ti su projekti trajali i po dvadesetak godina, i to u gradovima ekonomski jačim od Rijeke, pa bih rekao da imamo sreće što je prostor marine velikim dijelom već spreman, tako da bi ona mogla biti dovršena za tri do četiri godine, rekao je Obersnel.


Dio posla već odrađen

Takav rok za izgradnju marine u Porto Barošu realnim ocjenjuje i ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak. Osnovni preduvjet za to je pronalaženje zainteresiranog ulagača u projekt uređenja novog waterfronta.

- Vjerujem da ćemo u prvom kvartalu iduće godine raspisati natječaj za odabir investitora. Pet do šest mjeseci nakon toga očekujemo da ćemo imati developera koji će krenuti u realizaciju ovih rješenja. Očekujemo da će se projekt razvijati po fazama, od kojih će sigurno prva biti marina kao najprofitabilniji dio, a o daljnjim fazama odlučivat će investitor. Dosad je, osim provedbe ovog natječaja, odrađen dobar dio posla u pripremama, poput konzervatorske podloge, ispitivanja tla, geotehničkog elaborata, utvrđivanja imovinsko-pravnih odnosa te upisivanja čestica na području Delte i Porto Baroša, rekao je Mezak.
Izvedivost jedan od glavnih kriterija

Predsjednik društva arhitekata Rijeka Igor Rožić ističe kako je provedba međunarodnog arhitektonskog natječaja prava rijetkost za hrvatske prilike, i prvi put da se takav natječaj provodi u Rijeci.
- Valja naglasiti da je riječ o anketnom natječaju, što omogućuje veliku slobodu interpretacije prostora, ali izvedivost predloženih rješenja ipak je bila jedan od glavnih kriterija, rekao je Rožić.

Novinare je zanimalo hoće li dinamika realizacije pojedinih faza u cijelosti biti prepuštena investitoru, ili će biti određena uvjetima natječaja, primjerice na način da se rok za realizaciju kasnijih faza veže uz stavljanje marine u funkciju, kako bi se izbjeglo da ulagač s realizacijom ostatka oteže unedogled.
Jedan investitor

- Dinamika realizacije će sigurno biti jedan od bitnih kriterija prilikom odabira investitora. Idealno bi bilo kada bi se gradilo sve odjednom, odgovorio je Mezak.

Gradonačelnik Obersnel objasnio je kako se dugo promišljalo treba li ići s pojedinačnim natječajima za ulagače za svako pojedino područje Delte i Porto Baroša, no prevagnulo je mišljenje da treba tražiti jednog investitora za cijeli zahvat.

- U suprotnom bi vjerojatno imali velik interes za marinu i prateće sadržaje, dok bi teže bilo naći ulagače za preostale faze. U ugovoru se mogu odrediti faze za realizaciju ovog i po obimu radova i po potrebnim financijama ogromnog projekta, kazao je Obersnel.

Izvor: www.novilist.hr