• hr
  • en
  • de
  • it

Junaci s trajekta 'Tin': pobijedili smo divlje more i spasili život

Noć s proteklog utorka na srijedu, ona olujna, mrzla, posadi "Jadrolinijina" trajekta "Tin Ujević", s kapetanom Androm Kalebićem na čelu, neće baš lako izići iz sjećanja.
Pamtit će je dugo zbog svoja jedina četiri putnika s izvanredne noćne linije Stari Grad - Split, dežurne tročlane ekipe s jelšanske Hitne medicinske pomoći i otočnog pacijenta sa srčanim problemima kojega je što hitnije trebalo sa škoja prebaciti na bolnički tretman. "Tin Ujević" bio je jedini mogući izlaz.
Oluja, jaka bura s udarima od preko 40 čvorova i veliki valovi, zaustavila je helikopter iz Divulja i policijski gliser. Zato je paljenje brodskih motora u Starom Gradu u 23 sata, izvan redovne linije, bilo neizbježno. "Tinova" garaža samo s jednim vozilom, onim s jelšanske Hitne, brižno je čuvala ono zbog čega je u hladnoj noći dignut lanac dobrih ljudi.
- Laknulo mi je kad je "Tin" u uru manje pet minuti poza ponoći, uplovija u splitsku luku. Dobro ću zapamtit tu noć, izjavio nam je legendarni "Jadrolinijin" koordinator plovnog područja Split Ante Mrvica.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr