• hr
  • en
  • de
  • it

Svjetski kongres turističkih agencija u Zagrebu u studenom

Drugi po redu Svjetski kongres predsjednika udruga turističkih agencija održat će se od 6. do 8. studenoga u Zagrebu u organizaciji Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), a okupit će više od 300 predstavnika svjetske i europske turističke industrije s ciljem razmatranja budućnosti turističkih agencija do 2020. u sklopu globalnih promjena, izvijestili su danas iz UHPA-e.
Iz UHPA-e ističu da se među sudionicima skupa očekuje i oko sto predsjednika i čelnika svjetskog turizma, među njima i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije-UNWTO Taleb Rifai, kao i brojni stručnjaci iz svijeta koji će razmijeniti mišljenja o globalnim pitanjima, aktualnim temama i promjenama koje se događaju u svjetskom turizmu.
Posebna tema skupa bit će i utjecaj globalnih promjena na poslovanje i položaj turističkih agencija, a govorit će se i o novim trendovima, idejama i prilikama za razvoj i poboljšanja unutar turističkog sektora.
Iz UHPA-e ističu da je taj skup još jedna dobra prilika za međunarodnu promociju Hrvatske te njene turističke i druge ponude, a ujedno i određen prestiž jer se radi od drugom po redu takvom kongresu u svijetu, nakon što je prvi prošle godine održana u Cordobi (Španjolska) u organizaciji Španjolske udruge turističkih agencija (CEAV).
UHPA taj kongres organizira u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) i Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ).

Izvor: www.mint.hr