• hr
  • en
  • de
  • it

Brijuni - raj za jet set i ostale

Najpoznatiji istarski arhipelag i ove je godine meta poznatih gostiju iz svijeta glume, estrade, politike, glazbe, domaće i svjetske scene. VIP-ovci svih zemalja očito će se i ove godine ujediniti upravo na Brijunima, kao što je desetljećima unazad bio slučaj s Titom i njegovim VIP gostima.
Svjetski poznati glumac i naše gore list Rade Šerbedžija i ove će godine na Brijune privući mnoštvo poznatih. Vrijeme će pokazati hoće li se među gostima naći Angelina Jolie, njezin suprug Brad Pitt i(li) netko od njihovih prijatelja.
Ono što sa sigurnošću znamo jest to da nepoznati ukrajinski milijunaš i ove godine ljetuje u vili Lovorka, za koju je platio najamninu pet godina unaprijed. Tim je novcem lani ova vila renovirana i u nju je ugrađena najmodernija tehnika, kako u kuhinji, tako i u zasebnoj wellness zoni u sklopu vile.

Također, po najavama agenata iz nautičke branše ove se godine na Brijunima očekuje ergela megajahti. Kako doznajemo, jahta Romana Abramoviča je prije desetak dana iz Rovinja krenula put Dubrovnika i Grčke te bi se na povratku prema Veneciji trebala usidriti upravo na Brijunima. Svoj je dolazak najavio i kanadski industrijalac Michael McCaine, koji je prije tri godine na Brijune doplovio grčkom jahtom dugom 80 metara.
"Obični smrtnici" na ovaj rajski arhipelag mogu jednodnevnim izletom u aranžmanu Javne ustanove Nacionalni park Brijuni. Njihova agencija vodi goste i jednodnevne izletnike isključivo na Veli Brijun, najveći otok arhipelaga, i u tamošnji safari park, dok se na otok Sveti Jerolim može doći u privatnom aranžmanu i izletničkim brodovima iz Pule i Fažane.

Otočje je ove godine do sredine srpnja posjetilo oko devet posto više gostiju nego lani, veli ravnatelj NP-a Brijuni Eduard Kolić. Po njegovim riječima, arhipelag je iz godine u godinu sve posjećeniji.

- Porast broja gostiju od devet posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje možemo objasniti činjenicom da odnedavno imamo novi brod, kapaciteta 350 putnika. Stari je pak bio kapaciteta 160 putnika. To je zasigurno doprinijelo porastu broja dnevnih posjetitelja otoka. U rezidencijalnim objektima odnosno vilama bilježimo popunjenost od 95 posto, što je jako dobro.

Vila Lovorka je u najmu poznatog gosta još četiri godine, dok su vile Dubravka i Primorka također dobro popunjene. U njih dolaze prijatelji koji u odvojenim objektima imaju svoj mir. Hotelski kapaciteti bili su gotovo sto posto popunjeni do 21. srpnja, a i najave za iduće razdoblje su izuzetno dobre.
Veli da su Brijune do sredine srpnja posjetile oko 72 tisuće gostiju. Naši dnevni izleti imaju četiri termina polazaka, i to u 8.45, 11.30, 13 i 15.45 sati. Uz dva nova izletnička vlakića s po 80 sjedalica, ove sezone smo odlučili unajmiti još jedan vlakić sa 60 mjesta, za špicu sezone. Sve u svemu, i ova će sezona na Brijunima biti jako dobra, zaključio je Kolić.

Izvor: www.glasistre.hr