• hr
  • en
  • de
  • it

11.06.2010. Novosti iz SCOR W`s Match Race tima

Međunarodna jedriličarska organizacija ISAF objavila je najnoviju ljestvicu kormilarki u disciplini dvobojskog jedrenja za žene na kojoj hrvatska kormilarka Petra Kliba zauzima 35. mjesto.
Petra Kliba ovim plasmanom napredovala je za 4 mjesta i dalje je trenutno najbolje rangirana hrvatska kormilarka na ISAF-ovoj ljestvici dvobojskog jedrenja za žene.
Petri i SCOR W`s Match Race timu krajnji cilj je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. a napredak na ISAF ljestvici dvobojskog jedrenja za žene pokazatelj je stalnoga rada i mogućnosti Klibe i njenog tima u ostavrenju svog krajnjeg cilja.
Sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupnju jedrilice Elliot 6m koja je službena klasa dicipline ženskog dvobojskog jedrenja na Olimpijskim igarama u Londonu 2012 ,
SCOR W`s Match Race tim pokrenuo je na svojim web stranicama www.teampetrakliba.org akciju pod nazivom „Budi dio tima" .

Od 09 - 13.06. u organizaciji YC "Frapa" iz Rogoznice jedri se Državno prvenstvo u dvobojskom jedrenju za žene. U konkurenciji osam posada iz Hrvatske ,Poljske, Portugala i Slovenije Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim u sastavu Sanja Žuljević, Jelena Prekalj i Tajana Ganić braniti će prošlogodišnji naslov državnih prvakinja.
Prekjučer su posade odradile trening po laganom jugu koji se prema prognozama očekuje i sljedećih nekoliko dana. Prva jedrenja počela su u četvrtak 10.06.2010, a finala i proglašenja najboljih očekuju se u nedjelju.

Popis posada:
ISAF Ranking
1.Petra Kliba (CRO) 39
2.Vesna Dekleva Paoli (SLO) 53
3.Ana Catarina Carvalho (POR) 61
4.Tihana Tadinac (CRO) 75
5.Ana Gojčeta (CRO) 147
6.Petra Plenković (CRO) 206
7.Petra Zuber (CRO) /
8.Zuzzana Gladys (POL) /

Jučer - prvoga dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u dvobojskom jedrenju za žene Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim ostvarile su 4 pobjede i 2 poraza i prvi dan završile na drugom mjestu.
Po južnom vjetru od 10 čv. na moru ispred Rogoznice prvoga dana odjedreno je 6 serija dvoboja svatko sa svakim.Najuspješnija je bila poljska posada sa kormilarkom Zuzzanom Gladysz sa 4 pobjede kao i posada Riječkog jedriličarskog kluba. Jedan od uzbudljivih dvoboja bio je dvoboj posada Gladysz - Kliba.
Tijekom cijelog dvoboja uz stalne izmjene vodstva i taktička nadmudrivanja Gladyisz i njena poljska posada uspjele su prve proći ciljem za dužinu broda ispred Klibe i cura iz SCOR W`s Match Race tima. Ova pobjeda odlučila je i o prvom mjestu u ukupnom poretku prvoga dana.
Zanimljiv dvoboj bio je između posada Petre Zuber kormilarke Štriga tima iz JK Ventan, Zagreb i SCOR W`s Match Race tima. Kliba je cijelo vrijeme dvoboja bila u vodstvu . Pred ulaskom u cilj presuditelji su Klibi i SCOR W`s Match Race timu dodjelili kazneni okret zbog pumpanja što ju je koštalo pobjede u tom dvoboju.
Sutra se nastavlja sa serijom dvoboja svatko sa svakim nakon čega će prve četiri posade jedriti polufinala i finala koja su na rasporedu u subotu odnosno nedjelju.

Poredak nakon prvoga dana:
Bodovi
1. Zuzzana Gladys (POL) 4
2.Petra Kliba (CRO) 4
3.Vesna Dekleva Paoli (SLO) 4
4.Ana Catarina Carvalho (POR) 3
5.Petra Zuber (CRO) 1
6.Tihana Tadinac (CRO) 1
7.Ana Gojčeta (CRO) 0
8.Petra Plenković (CRO) 0

Iva Grubiša, team manager
SCOR W´s Match Race tim

 

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top