• hr
  • en
  • de
  • it

02.03.2011. Orkanska bura

Zbog orkanske bure, za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Posedarja, autocesta A 6 Rijeka-Zagreb, između Delnica i Kikovice, Jadranska magistrala (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki most i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Paškom mostu i državnoj cesti D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

U Lici na širem području Gračaca, u Gorskom kotaru na području Čabra, Delnica i Vrbovskog i u dijelu južne Dalmacije (područje biokovskog zaleđa) ima raskvašenog i mjestimice ugaženog snijega na kolniku. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih je uvjeta zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu je i na više cesta i Gorskom kotaru i Lici.
U Gorskom kotaru zimski uvjeti su na A 6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice,, D 3 Kikovica-G.Jelenje-Delnice-Kupjak-Zdihovo, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

U Lici na D 1 Drežničko Selište-Ondić-Gračac-Knin, D 25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić-Dobroselo-Sučević-Otrić, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča.

Državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin-D1, zatvorena je za sav promet.

Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Izvor: www.novilist.hr