• hr
  • en
  • de
  • it

Trebalo bi im uzeti diplome i sve ih zatvoriti...

Projekt i izgradnja luke prošli su sve nadzore i revizije, i kad se počelo odbrojavati posljednje dane od uplovljavanja prvog lokalnog trajekta, inspektori 'Jadrolinije' su početkom tjedna utvrdili da su rampe na trajektnom pristaništu za lokalni promet izgrađene previsoko.

''To što su napravili u Gaženici čisti je kriminal! Svima koji su na tome radili, projektantima i konzultantima, trebalo bi uzeti diplome i sve ih zatvoriti! Kao da nikada nisu vidjeli ni trajekt ni rivu'', žestok je i odrješit bio bivši pomorac i vlasnik restorana, 68-godišnji Janko Kačanić iz Brgulja na otoku Molatu, nakon što je doznao da 'Jadrolinijini' trajekti, mjesec dana prije službenog otvaranja, ne mogu iskrcavati vozila u novizgrađenoj luci u Gaženici jer je rampa na obali - previsoka!
Što reći?Potrošili stotine milijuna eura, pa shvatili da je pristanište previsoko za trajekte
Kačanić je 38 godina plovio na trajektima i putničkim brodovima 'Jadrolinije' i u mirovinu je otišao prije 14 godina kao zapovjednik stroja. Godinama je vozio na liniji Zadar - Preko, u zadarsku luku u Jazinama pristao je na stotine puta, ali, kaže, ne može vjerovati u ovo što se događa u Gaženici, piše Slobodna Dalmacija. Razočaranje mu je to veće što se iskreno radovao preseljenju trajektnog prometa iz zadarske luke u Gaženicu, čime se gradska povijesna jezgra prometno rasterećuje, što je bio san generacija pomoraca i brojnih Zadrana.
Troškove treba snositi projektant
Izgradnja Nove luke Zadar, vrijedne 140 milijuna eura, počela je 2009. godine. Projekt i izgradnja luke prošli su sve nadzore i revizije, i kad se počelo odbrojavati posljednje dane od uplovljavanja prvog lokalnog trajekta, inspektori 'Jadrolinije' su početkom tjedna utvrdili da su rampe na trajektnom pristaništu za lokalni promet izgrađene previsoko. Odnosno, da 'Jadrolinijini' trajekti namijenjeni liniji Zadar - Preko imaju prekratke rampe pa se iz trajekta ne mogu iskrcavati, niti na trajekt ukrcavati, vozila s dužim podvozjem kao što su autobusi, kamioni, prikolice i sl.
''Ne mogu vjerovati da se toliki novac može potrošiti u državi koja nema novca, a ono osnovno ne napraviti kako treba. Kao da im je bilo teško prije izrade projekta doći u zadarsku luku i vidjeti kako kopnene rampe trebaju izgledati. Smatram tu odgovornim i predstavnika 'Jadrolinije' u Zadru, koji je trebao voditi brigu o takvim detaljima jer Gaženica se gradila zbog njihovih brodova. Sjećam se da je prije 30 godina pokojni kapetan Zupčić odredio gdje će u Jazinama biti mjesto za iskrcaj iz trajekta, koje je najbolje mjesto za to. Tu je ostalo i danas i nikad nije bilo takvih problema'', kaže Kačanić, koji smatra da bi dodatne troškove u Gaženici, kojih će očito biti, trebali platiti projektanti, a ne izvođači radova, jer ovo je po njegovu mišljenju čista projektantska greška.
Ravnatelj Lučke uprave Zadar, investitora Nove luke Zadar, Emil Bilić, rekao je da će idućeg tjedna, najvjerojatnije u petak, u Gaženici biti organizirano novo testiranje ticanja na koje su pozvani svi mjerodavni: projektanti iz 'Rijekaprojekta', inspektori 'Jadrolinije', predstavnici nadzora iz IGH, predstavnici 'Strabaga' kao izvođača radova...
''Rampe na trajektnim pristaništima očito su previsoke pa je tu razliku potrebno nadoknaditi. Razmatramo razna rješenja, no najvjerojatnije će to biti metalna konstrukcija koja će biti nadodana na postojeću rampu. Za veće brodove i trajekte neće biti problema'', rekao je Bilić, koji smatra da bi taj problem, kao i eventualne troškove, trebao podnijeti izvođač radova.
''No, i o tome će se još razgovarati jer moguća su razna rješenja, a do rušenja nove rive sigurno neće doći'', kaže Bilić.

Izvor: www.index.hr