• hr
  • en
  • de
  • it

Svaki put tako napravim kad moram obaviti nešto u gradu

Zaboravljena torba izazvala je danas poslijepodne u splitskoj trajketnoj luci pravu uzbunu i policijsku „opsadu". Naime, djelatnici Jadrolinije uočili su torbu u čekaonici. Nakon nekoliko sati, kad su vidjeli da po torbu nitko ne dolazi niti joj se itko približava postalo im je sumnjivo te su posumnjali da nije u pitanju nešto puno ozbiljnije od puke zaboravljene prtljage poput, ne daj Bože, ostavljenog eksploziva ili nečeg sličnog.
Odmah su alarmirali policiju koja je vrlo brzo stigla u Trajektnu luku i blokirala zgradu. Djelatnici protueksplozivne zaštite splitske policije uz pomoć posebno obučenih pasa pregledali su čekaonicu i zgradu te samu sumnjivu torbu.
No, ispostavilo se na kraju da se nije radilo o nikakvom ostavljenom „poklonu" Al Qaide ili neke druge terorističke organizacije već o torbi u kojoj je bila odjeća i osobne stvari jednog Šoltanina. Nešto iza 19 sati policija je napustila luku, a šalteri Jadrolinije opet su otvoreni za putnike.
Kad je oko 19.30 sati otočanin došao u čekaonicu po svoju torbu, vjerojatno nije ni slutio kakvu je uzbunu izazvao. Kad je vidio da mu torbe nema, obratio se djelatniku našalteru s pitanjem: „Di je moja torba?". Ovaj mu je odgovorio da koja torba, a on je pokazao mjesto gdje ju je ostavio. Tad je djelatnik Jadrolinije shvatio o kojoj se torbi javi te je zaboravnog Šoltanina poslao u policiju da njima objasni zašto je torbu ostavio bez nadzora.
On je, pak, doznajemo, kazao da mu je to normalno jer da to napravi svaki put kad mora obaviti nešto u gradu do polaska trajekta, a ne da mu se vući sa sobom nakrcanu torbu.
Iako su nam u splitskoj policiji kazali da je to što su blokirali zgradu najnormalnija stvar kod ovakvih situacija, nije za isključiti da im je dodatni poticaj da vrlo brzo provjere o čemu se uistinu radi predstavljalo i to što se u to vrijeme u centru grada nalazio i njihov nadređeni šef, ministar policije Ranko Ostojić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr