• hr
  • en
  • de
  • it

Sudar glisera i daskašice u Vignju

Nesreće na moru nisu nikakva rijetkost u turističkoj sezoni. Neodgovorni pojedinci naoružani viškom adrenalina i konjskih snaga ugrožavaju kupače, a nerijetko smo svjedoci i nesreća sa smrtnim ishodom. Na svu sreću, sudar glisera i daske na Pelješcu dobro je završio za državljanku Slovenije, koja osim pretrpljenog straha i panike nije zadobila tjelesne ozlijede.
Policijski službenici policijske postaje Ston dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom, koji se sumnjiči za kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.
Njega se sumnjiči da je u nedjelju, 29. lipnja u naselju Viganj u Orebiću, na moru oko 300 metara od obale, gliserom-gumenjakom naletio na dasku za jedrenje s koje je državljanka Slovenije, skokom u more, izbjegla ozljeđivanje. Tako je ova morska avantura umalo tragično završila a konačan epilog na su sreću je da se protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnesi kaznena prijava.
Ugrožavanje posebnih vrsta prometa opisano je u Kaznenom zakonu, pa tako sudionik u zračnom, brodskom ili željezničkom prometu ili prometu žičarom koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazivajući opasnost za život ljudi ili za imovinu velikih razmjera, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Izvor: www.slobodnadlamacija.hr