• hr
  • en
  • de
  • it

Splitski skiper: Hrvatice u Crnoj Gori za noć zarade i do 10.000 kuna

I ljepši spol, poput muškaraca, zna zarađivati na brodu, "navigavajući" od jahte do jahte tijekom ljetnih mjeseci. S pojavom elitnog turizma u Hrvatskoj su se pojavile i "elitne hostese", koje odlaze na jahte bogate klijentele i tamo bivaju dobro plaćene za "noćni rad".

- Te djevojke koje sebe nazivaju hostesama, a ustvari su eskort pratnja, ne odlaze na "posao" na jahte iz velikih marina, kako to često zna pisati u medijima. U velikim marinama bile bi primijećene jer tamo ima puno ljudi, a mnoge od njih poznate su iz novina, s televizije i raznih događanja... Snimile bi ih i nadzorne kamere koje se nalaze u tim marinama. One se ukrcavaju na brodove u zabačenim uvalama raznih otoka, da ih nitko ne vidi - kazuje nam splitski skiper, koji je zbog razumljivih razloga želio ostati anoniman.

- Toga je uvijek bilo i bit će. Iako je u javnosti uvriježeno mišljenje da Hrvatice koje se bave tim poslom najviše ljeti "rade" na hrvatskom dijelu Jadrana, moram reći da to nije istina. Hrvatice najviše odlaze u Crnu Goru i u tamošnjim se marinama ukrcavaju na jahte, najčešće bogatih Rusa. U Crnoj Gori nitko ih ne zna i tamo su samo obične turistkinje, kao i sve druge.

- Crna Gora sada je eldorado za takvu vrstu turizma. Djevojke iz RH i BiH za jednu noć uzimaju od 500 eura naviše, a cijene nekih poznatijih Hrvatica, bivših misica, kvazivoditeljica, lažnih glumica i još gorih pjevačica, znaju ići i do 10.000 kuna za jednu noć, odnosno 1350 eura. Što su tijekom "zimskoga sna" više eksponirane u medijima, to im je ljeti cijena viša. Ima i onih koje "rade" za 200-300 eura. Te se tek bore za svoje tržište - kazuje naš sugovornik.

- U Split najčešće dolaze avionom, netko ih pokupi na aerodromu i dovodi na određenu destinaciju u grad, odakle dalje bivaju prevezene na jahtu, koja ih najčešće čeka negdje na pučini ili u nekoj manje upadljivoj lučici. Sve je to dobro organizirano. Na brod dolaze po unaprijed dogovorenoj cijeni i za tu cijenu ostaju jedan dan ili, ako je riječ o većim svotama, nekoliko dana - kazuje naš izvor.

Djevojke najčešće ordiniraju na motornim jahtama, vrijednima od 500 tisuća eura pa naviše, a rijetko po jedrilicama ili lošijim brodovima.

- Jedrilice su za sirotinju. One vole velike i skupocjene jahte. Te cure sebe ubrajaju u visoku klasu i postižu visoke cijene. Dobro zarade, nitko ne zna da se bave tim poslom, među svima vlada "zakon omerte", nitko o tome ne govori i zbog toga nisu izložene javnoj osudi ili sramoti. U javnosti glumataju čestitost, nevinost i moralnost, a stvarna je slika sasvim drukčija - zaključuje skiper.

Plaćaju ih i karticom
No, ne rade cure samo za "živu lovu", već i za kartice. One manje eksponirane i manje poznate javnosti, koje i ne mogu postići baš veliku cijenu, nakon obavljena posla dobivaju kartice za odlazak u šoping. U tom šopingu namire svoje potrebe za štiklicama, haljinicama, torbicama..., vraćaju karticu vlasniku i odlaze s broda odjevene u skupocjene krpice. Naravno, kartica čeka na sljedeću "hostesu" koja će je dobiti ako prethodno ispuni očekivanja od "rada na brodu".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr