• hr
  • en
  • de
  • it

Razgovori sa potencijalnim kupcima brodogradilišta


Sastanak s DIV-ovcima završio je u kasnim večernjim satima, nakon čega je "na red" došao i ponuđač za "3. maj", "Kraljevicu" i Brodotrogir.

Nova Vlada nastavit će pregovore s potencijalnim kupcem Brodosplita, samoborskim DIV-om. Zaključuje se to iz izjave člana uprave ove tvrtke Darka Pappe nakon prvog službenog sastanka s novim ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem i njegovim najbližim suradnicima.
- Zajednički smo dogovorili da ćemo valjanost naše ponude, koja istječe s 31. siječnja, produžiti za još 45 dana odnosno do sredine ožujka. To je nekakav maksimalni rok kojeg smo zadali i za kojeg smatramo da je moguće odraditi sav preostali posao, ali će to vjerojatno biti i ranije. S razgovorima na usuglašavanju odredbi kupoprodajnog ugovora počinjemo, praktički, već od početka idućeg tjedna. U međuvremenu još će se jednom obaviti dubinsko snimanje financijskog stanja u Brodosplitu kako bi se ažurirale brojke koje se unose u ugovor. Vrlo smo zadovoljni sastankom jer je bio vrlo konkretan i koncentiran na bitno, kazao je Pappo nakon susreta s ministrom, njegovom zamjenicom Tamarom Obradović-Mazal i Ruđerom Friganovićem.

Sastanak s DIV-ovcima završio je u kasnim večernjim satima, nakon čega je "na red" došao i ponuđač za "3. maj", "Kraljevicu" i Brodotrogir. Kako je protekao sastanak Čačića i Nenada Končara, vlasnika "Jadranskih ulaganja", kao i njegovog oca Danka, koji stoji kao jamac cijelom ovom poslu, nismo uspjeli saznati. Navodno bi se Danko Končar trebao uključiti u ove razgovore putem konferencijske veze iz inozemstva s obzirom, navodno, da je poziv iz Ministarstva gospodarstva stigao u srijedu navečer.

Izvor: www.novilist.hr