• hr
  • en
  • de
  • it

Radnici: "Podigli smo luku Gruž iz pepela, želimo i suodlučivati!"

Uzmimo stvari u svoje ruke, tražimo da nam odobre koncesiju za lučki terminal kojim bismo upravljali zajedno s gradom koji je 48 posto vlasnik dionica luke. Samouopravljanja nema, ali bez našeg glasa i koncesije nema nam budućnosti i propadamo!
Tako odlučno su sve donedavno mislili dokeri Luke Dubrovnik te su od države još 2006. godine tražili prioritetnu koncesiju na 30 godina za lakši izbor investitora koji će uložiti 40-50 milijuna eura u gradnju terminala. No, za obnovu obale država se kao jamac kredita od 26 milijuna eura obvezala na međunarodni natječaj za gradnju susprastrukture, što je uzbunilo dokere.

Gradnja garaže
- Postojeću koncesiju za cijelo područje luke plaćamo 100 tisuća eura godišnje, iako je samo dijelom koristimo. Rekli smo: nećemo vas kočiti, te dijelove luke dajte na međunarodni natječaj, ali nas zanima područje od Solske baze do "Našičkog skladišta" gdje će na prostoru dugom 500 i 30-50 m širine biti terminal.
Objekt će imati 20 tisuća kvadrata po etaži, a mi bismo kao "predefinirani" koncesionar obavljali određene djelatnosti u prizemlju dok bi ulagač imao dva kata za shoping, zabavne i ugostiteljske sadržaje. Još ne znam u kojem bi omjeru i kako to riješili s ulagačem, ali nas zanima i Batahovina: od mosta do Kaboge ćemo raditi sve dok ne počne gradnja trajektne rive gdje hoćemo raditi i poslije obnove - opisuje detalje plana direktor Luke Dubrovnik, Božo Memed.
Dokeri smatraju da izabrani koncesionar to mora prihvatiti te bi u prizemlje uložili 10 milijuna eura u gradnju garaže, autobusnog (među)gradskog kolodvora i terminal za cruising- goste. Već su kontaktirali moguće ulagače, ponude poslali na 20-ak adresa. Nakon što je država objavila da će koncesiju za terminal uskoro ministri ponuditi inoulagačima u Londonu, više ne inzistiraju na tome da oni izaberu ulagača.
Plan im je u prizemlju načiniti tri etaže po 2 metra visine za ukupno 450-500 vozila što bi bio temelj za dobivanje koncesije za željene djelatnosti. Na sve još uvijek gledaju sumnjičavo jer im je iz ruku izvučena obećana gradnja Marine Gruž. Lučki radnik Smail Bijedić još uvijek misli da bi lako našli investitora kad bi dobili koncesiju za terminal:
- Novac za gradnju marine imali smo uoči rata kada je luka do temelja izgorjela. Strahujemo da nas opet kao poslije rata ne izigraju, pa bismo voljeli sami izabrati strateškog partnera.
Dokeri pričaju da je bilo interesenata i iz SAD-a, a predsjednik Zaposleničkog vijeća luke Senad Škaljić kaže:
- Ne znamo što će biti, ali su nam obećali obavljanje svih djelatnosti kao i sada. Za ostalo trebamo suglasnost države i odobrenu koncesiju da bismo mogli tražiti strateškog partnera za tako veliku investiciju.
- Mnogi su dokeri u luci duže od 30 godina. Žele siguran posao i egzistenciju. Koncesija nam istječe 2015. i nećemo da nas itko šikanira, da nam izabrani investitor uruči otkaze.
Suvlasnici smo luke, a naša je jedina politika - želja da radimo. Sada paralelno rješavamo i Kolektivni ugovor. Postojeći je potpisan 1998. kad smo bili u težem položaju. Strah nas je da u srazu s krupnim kapitalom nećemo imati šanse - ističe povjerenik Nezavisnog sindikata lučkih radnika luke Gruž Pero Džamarija.

Siguran profit
- Potpuno smo suglasni s Nezavisnim sindikatom - dodaje povjerenik većinskog Samostalnog sindikata lučkih radnika Emir Hadžimahović, dok doker Velija Čustović daje zanimljvu inicijativu: - Zašto grad Dubrovnik kao većinski vlasnik poduzeća Luka u suglasju s Vladom RH ne uloži novac zarađen od spomeničke baštine u luku, izgradi terminal i osigura egzistenciju dokera i budućnost Dubrovčana? To bi stvorilo nova radna mjesta i sigurni profit grada!
- Da su nam prije sedam godina odobrili zahtjev i mi bismo išli na međunarodni natječaj jer je logično da želimo boljeg ulagača. Ako država u Londonu ne uspije pronaći ulagača, s Lučkom upravom ćemo utvrditi što i kako uložiti. Žao nam je što se sve oteže a novac koji imamo ne ulažemo. Mogao je već donositi profit. To bi trebao biti i interes države.
Da su nam dali komercijalnu marinu, već bi načinili i komunalnu na radost sugrađana jer mi vidimo interes, a izabrani privatni investitor ga nema jer od vlasnika barki ne može tražiti cijenu veću od zakonom ograničene - ističe na kraju direktor Luke Dubrovnik Božo Memed.

Dubrovnik im je ‘presladak zalogaj'
Sljedeće se godine koncesija produžuje i luci Zadar, a nama još ne. Prostorni plan kao preduvjet odobrenja koncesije donesen je tek 2011., a zamjenik ministra svojedobno je naredio Nini Perko iz Ministarstva pomorstva da dođe u Dubrovnik i pomogne nam da se sastavi zahtjev kako bi se i luci Gruž kao i drugima produljila koncesija.
Jer, nema razloga da se to ne učini i odobri gradnja susprastrukture od koje živimo. No, to se još nije dogodilo te smo zaključili da im je Dubrovnik presladak zalogaj i previše vrijedan plijen kojeg se ne žele odreći - ogorčeni su dokeri te dodaju:
- Mi bismo, kao na aerodromima, kupili pokretne skale te bi putnici izravno s cruisera ulazili na kat cruising terminala i ne bi silazili na rivu!

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr