• hr
  • en
  • de
  • it

Poskupljenje brzobrodskih i trajektnih karata smanjio 20% dolazak gostiju u srpnju

Iako se prema informacijama TZO Vela Luka u prvih 6 mjeseci bilježi porast gostiju od 11%, prvih 15 dana srpnja od kada su trajektne i brzobrodske karte poskupile, u samoj Veloj Luci se osjeti da je turista manje nego prethodnih godina.
- Sezona je bitno slabija, nego proteklih godina, a to uvjetuje cijena trajektne karte za otok, ako se to ne riješi mislim da će sve manje ljudi dolaziti na otok. Što se tiče naših brodova barem 20% je manje gostiju nego prošle godine - rekla je Nikolina Mirošević suvlasnica broda za prijevoz turista na Proizd.
Ugostiteljski djelatnik u slastičarnici je rekao da gostiju ima manje, ali je potrošnja veća. Nema puno domaćih, no turisti iz Austrije, Švicarske, Njemačke, Poljske i Češke lakše otvaraju novčanik.
Vlasnici restorana nisu zadovoljni i kažu da je potrošnja manja. Kada su ribarske večeri sve je puno ljudi, ali inače gosti idu uglavnom u pizzerije, u restoranima su rijetko. Privatni iznajmljivač Dragojević je rekao da se njemu 90% gostiju uvijek vraća, osjećaju se dobrodošlo i lijepo su dočekani sa bocom maslinova ulja i vina. Nabave spizu u dućanu i imaju sve što im treba, a najbitnije od svega mir. Zadovoljan gost se uvijek vraća. Djelatnice u suvenirnici i galeriji slika su rekle da je barem 20% gostiju manje, a to se vidi i na plažama. Svi glavni uzrok vide u poskupljenju brzobrodskih i trajektnih karata za otok Korčulu.

Izvor: www.dubrovacki.hr