• hr
  • en
  • de
  • it

Ostojić i Damjanac rade novi ugovor za turistički projekt u Pineti

Ministarstvo turizma i Općina Fažana dogovorili su zajedničku izradu novog ugovora koji bi definirao razvojni projekt i izgradnju hotela s pet zvjezdica na području Pinete. Na sastanku je načelno dogovoreno da se zajednički pristupi izradi budućeg ugovora raspolaganjem nekretninama kao preduvjeta razvoja na području Pinete te da se zajednički, na ravnopravnoj osnovi, sudjeluje u procjeni vrijednosti zemljišta, kao i suradnji i uvažavanju prijedloga glede urbanističkog plana uređenja.

 Također, načelno je donesen stav da se hoteli mogu graditi na već iskrčenom području čime bi se očuvala šuma na području Pinete. Što se tiče prihoda koji bi se ostvario raspolaganjem zemljištem dogovoreno je kako se isti ima dijeliti sukladno postotku u vlasničkoj strukturi zemljišta, izvijestila je načelnica Fažane Ada Damjanac. Na sastanku u Ministarstvu turizma su, uz ministra Veljka Ostojića bili i predstavnici Općine Fažana: načelnica Ada Damjanac, donačelnik Radomir Korać, predsjednik Općinskog vijeća Damjan Milekić, predsjednik Kluba SDP-a Mario Predan, predsjednik Kluba IDS-a Ivan Marčeta, nezavisni vijećnik Mirko Novak te pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Fažana Ivan Orović.

 Zaključeno je kako Općina Fažana zaslužuje eminentni hotelski kapacitet s pet zvjezdica, a sve s obzirom na veliki iskorak koji je Općina napravila u posljednje vrijeme na području turističkih kapaciteta i kvalitete turističkih usluga, te je zaključeno kako područje Pinete predstavlja temelj buduće Fažanske rivijere.

 Stranke sastanka izrazile su međusobno zadovoljstvo održanim sastankom te će i dalje nastojati pitanja investiranja u navedeno područje rješavati na korektan i partnerski način, izvijestili su iz Općine Fažana.

Izvor: www.ipress.hr