• hr
  • en
  • de
  • it

Nautički čvorovi i žarke boje ljeta u šarmantnoj mornarskoj kolekciji nakita

More i moda pokazali su se savršenom kombinacijom za 25-godišnju Solinjanku Katicu Bešlić čije su narukvice inspirirane upravo velikim plavetnilom oduševile mnoge žene.
Prvostupnica talijanskog jezika i književnosti te povijesti umjetnosti osnovala je brend Y Knot Collection sastavljen od narukvica s morskim motivima, savršenim za ljeto, a temelj većine modela je tzv. nautički čvor.

Kako si i kada došla na ideju da spojiš modu i more?
- Još kroz osnovnu i srednju školu izrađivala sam narukvice od perlica i radila tzv. friendship narukvice koje su i danas popularne te sam već duže vremena htjela napraviti kolekciju nakita. Radim u nautičkom turizmu i sama tema mi je vrlo bliska. Inače mi se jako sviđa mornarski stil odijevanja i tako sam došla na ideju da izradim odgovarajuću kolekciju nakita.

Narukvice su jednostavne i upečatljive i zapravo idealne za oba spola. Tko su tvoji najvjerniji klijenti i kakav tip žena preferira ovakav nakit?
- Za sada su većina kupaca žene u dobi od 18 do 50 godina, ali ni naši muškarci ne zaostaju puno i vjerujem da će se brzo naviknuti na narukvice jer dosta djevojaka kupuje svojim dečkima narukvicu kao dar. Popularne su i narukvice od istog konopa za "nju i njega".

Kako bi opisala novu ljetnu kolekciju? Koje boje i koji modeli prevladavaju?
- Nakit je napravljen s puno promišljanja i spoj je ljubavi prema moru i ljetu, što je ukomponirano s nautičkim čvorovima. Ljetna kolekcija je obilježena žarkim bojama ljeta, ali naravno tu su i nezaobilazne bijela i modra. Trenutno je dostupno sedam različitih modela narukvica i tri modela ogrlica u koje je uloženo puno truda kako bi se dobili odgovarajući nazivi.

Narukvice su doista nosive uz brojne odjevne varijante. Koja bi bila tvoja dobitna odjevna kombinacija uz Y Knot Collection nakit? Uz čije kreacije od domaćih dizajnera možeš zamisliti svoje narukvice?
- Narukvice idu uz različite stilove te se lako mogu ukomponirati u bilo koju odjevnu kombinaciju. Bijela boja mi je inače najdraža pa je moja dobitna kombinacija mala bijela romantična haljina uz koju mi je najdraža bijela ili crvena narukvica s kormilom ili morskom zvijezdom kao privjeskom. Poštujem i cijenim rad svih naših dizajnera te i sama rado nosim kreacije nekih, ali ne mogu reći za koga bih se odlučila.

S obzirom na to da te more inspirira, može li se u narukvicama kupati ili su isključivo ukras "na suhom"? Od kojih materijala radiš nakit i gdje ga nabavljaš?
- Većina narukvica je zamišljena kao "ukras na suhom", ali sve narukvice "Buoy oh Buoy" koje imaju gambet kao kopču mogu u more. Narukvice "Buoy oh Buoy" su prvobitno namijenjene za muškarce, ali se i curama jako sviđaju te i ja rado nosim jednu crvene boje. Nakit izrađujem od metalnih dijelova i različitih konopa od kojih veći dio dobavljam iz inozemstva, većinom iz europskih zemalja.

Imaš li još kakvih ideja za kreacije, možda kolekciju ogrlica ili broševa s istim motivima ili imaš u planu nešto sasvim drukčije?
- Imam u planu još neke modele narukvica i ogrlica, ali i neke predmete koje nisu usko vezani za nakit, ali su inspirirani istim motivima. Već planiram i zimsku kolekciju za koju spremam nove modele i boje nakita prilagođene godišnjem dobu, koje će biti u istom prepoznatljivu stilu.

Gdje se mogu pogledati i naručiti tvoje narukvice?
- Trenutno se narukvice mogu pogledati na Facebook stranici Y Knot Collection. Web-stranica je u izradi i nadam se da će uskoro biti završena i redovno ažurirana novim modelima i fotografijama narukvica koje mi šalju vjerni klijenti.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr