• hr
  • en
  • de
  • it

Na brodiću izrađenom dječjom rukom učili vezivati čvorove, ploviti i

Drveni brodić izrađen je 2012. godine u sklopu Male škole brodogradnje manifestacije Zadar More, postavljen u dvorište Knjižnice najavljuje ljeto, plovidbu, kupanje, i odlazak na otoke
Zadar More plovio je ovaj tjedan Gradskom knjižnicom. Jučerašnji Morski utorak bio je namijenjen djeci, pa je zbog toga i održan u jutarnjim satima. Još dan prije u dvorištu knjižnice postavljen je jedan brodić.
Drveni brodić koji je 2012. godine izrađen u sklopu Male škole brodogradnje manifestacije Zadar More, postavljen je u dvorište Knjižnice te se time najavljuje dolazak ljeta, plovidbe, kupanja, i odlaska na otoke.
Knjižnica je tim povodom organizirala radionica za djecu o vezivanju čvorova, jedrenju, plovidbi i armiživanju broda, na primjeru ovog brodića. Radionicu su vodili dugogodišnja volonterka Morskog utorka i članica organizacijskog odbora manifestacije Zadar More Zrinka Mandić i djelatnik Knjižnice Stjepan Segarić.
- Odlučili smo postaviti brodić u dvorište, a s ova dva događanja ostvarujemo suradnju Morskog utorka Gradske knjižnice Zadar i manifestacije Zadar more, kazao nam je Ante Kolanović iz Gradske knjižnice Zadar.
U ponedjeljak je, pak, u knjižnici trebala biti predstavljena knjiga Prozori duše, a iako se nitko od javnosti nije odazvao autorica zbirke poezije i kratkih priča, Katja Matković Mikulčić, i autor fotografija Miroslav Drljača, ipak su nam predstavili djelo o otočkom načinu života, usko vezanom uz more. Knjiga je nastala zajedničkom suradnjom njih dvoje, tako što je Drljača napravio seriju fotografija po Dalmaciji, i to prozora, a one su potakle Katju da kroz priče koje se referiraju na njeno djetinjstvo u Vrbanji na Hvaru, oživi život na otoku.

Izvor: www.zadarskilist.hr