• hr
  • en
  • de
  • it

Matošić: Turističke brojke rastu, u Splitu nikad nije bilo bolje!

Svakom sezonom, svakim ljetom, ali i svakim danom - Split je bliži nazivu ‘turistička meka'. Grad, doslovno, vrvi gostima iz svih krajeva svijeta, odavno je prestao biti tranzitnim. Vedran Matošić, direktor gradske Turističke zajednice, i više je nego zadovoljan posjetom.
- Nikad nije bilo bolje! Brojke rastu, očekujemo još jednu rekordnu godinu. Evo, neki dan je u Splitu bilo četiri tisuće turista, a lipanj je, kazao nam je Matošić. I splitski hotel "Vestibul Palace" ima razloga trljati ruke.
- Ovo bi stvarno trebala biti dobra sezona, ako je vjerovati najavama dolazaka - jer po njima mi očekujemo visoku popunjenost - kazao nam je Luka Juroš.

Avionske linije jako su važne
Pripreme za sezonu u svakom hotelu traju - cijelu godinu. Potvrđuje nam to Josip Čulić, voditelj hotela "Luxe" u Zvonimirovoj ulici.
- Kontinuiran je to posao, mi već sad imamo pripreme za sezonu 2014., da vam ne kažem da smo dobili potvrdu o dolasku grupe gostiju na doček Nove 2015. godine, veli Čulić.
Popunjenost soba u njegovu hotelu je za prvu polovinu lipnja impresivnih 90 posto, do kraja mjeseca vjeruje da će dosegnuti lanjskih 95 posto. Kod njih je pomalo specifična situacija, dodaje, jer imaju tridesetak soba, pa je pristup gostima - individualiziran
- Ono što može splitsku sezonu produžiti jest ranije uvođenje i kasnije ukidanje avionskih linija! Sezona ovdje počinje letovima, oni koji razvijaju turizam o tome moraju voditi računa, po tome bi nam i studeni i prosinac mogli biti fenomenalni, kazuje nam voditelj "Luxa".
Napominje kako Split i okolica imaju gostu što ponuditi. Slična je situacija i u hotelu "Radisson Blue Resortu", gostiju ima, gosti dolaze, gosti se očekuju:
- Početak sezone je u skladu s našim očekivanjima. Sve predradnje koje su naš marketing i prodaja provodili na tržištima na kojima smo duže prisutni, dale su adekvatne rezultate i u bukingu hotela, kazuje nam Petar Dragičević, voditelj prodaje "Radissona".

Split ima što ponuditi
Razloge popunjenosti, dodaje, vidi i u tome što je Split posljednjih godina strancima jako zanimljiva destinacija, a hotel uz vrhunski opremljenu plažu i dodatne sadržaje, ima i vanjski i unutarnji bazen, ali i wellness i SPA koji sam po sebi privlači goste.
- Zbog vremenskih okolnosti pojedinačni buking oscilira, ali je na razini prošlogodišnjeg, trenutna popunjenost kapaciteta hotela je takva da nam u pojedinim danima nedostaje po neka soba, dok u pojedinim ima 7-8 slobodnih soba, a s boljim vremenskim prilikama vjerujemo u još jednu dobru turističku sezonu, zaključuje Dragičević.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr