• hr
  • en
  • de
  • it

Kulaš: ovo je najveća i najduža kriza u pomorstvu od 80-ih godina

"Ovo je najduža kriza u povijesti pomorstva još od 80-godina prošlog stoljeća. Cijene vozarina rekordno su niske. Očekivali smo lošu godinu, ali ona je bila još gora. Ni u 2013. nema optimizma. Ono čime se možemo pohvaliti je do sad najmlađa i najveća flota", kazao je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Atlantske plovidbe Pero Kulaš.
Usprkos velikoj krizi, Atlantska nema problema s likvidnošću što zahvaljujući pričuvama, a što i dobiti koju su ove godine ostvarili hoteli Hilton Imperijal i Lapad te agencija Atlant.
"Pomorstvo godinu završava u gubitku od 31 milijun kuna, no dobit od hotela i agencija smanjilaje minus na 20 milijuna kuna. Flota od 18 brodova AP gortovo je dosegla naš cilj nosivosti od preko milijun bruto registarskih tona te starost flote u prosjeku od 5, 7 godina. No zbog velikog rasta flote i nedovoljnog rasta tržišta sirovina cijene vozarine su iznimno niske", kazao je Kulaš.
Kao i svake godine dodijeljene su jubilarne nagrade zaposlenicima Atlantske plovidbe, ali i statue "Dobro more" za one koji su ove godine napunili 30 godina staža radeći za dubrovačkog brodara.
Zlatnik atlantske plovidbe dodijeljen je zaposlenicima koji će slijedeće godine u zasluženu mirovinu.

Izvor: www.dubrovniknet.hr