• hr
  • en
  • de
  • it

Kontejnerski brod zabio se u kontrolni toranj luke u Genovi

Najmanje troje ljudi je poginulo, a šest je ranjeno kad se kontejnerski brod u utorak navečer zabio u kontrolni toranj luke u sjevernom talijanskom lučkom gradu Genovi.

Dvoje poginulih su lučki službenici, a treći je bio jedan od pomoraca. Više od deset osoba smatra se nestalim. U nesreći je uništen jedan od glavnih kontrolnih tornjeva u luci Genova. Pokrenuta je istraga, brod je zaplijenjen, a zapovjednik je ispitan, javlja Corriere della Sera.  Šef kapetanije Luigi Merlo izjavio je da zasad nema objašnjenja nesreće. Kaže da se nesreća dogodila u mirnim uvjetima, kad je brod Jolly Nero u vlasništvu lokalnog operatora Ignazio Messina and Co. manevrirao uz pomoć tegljača.

"Bila je to strašna nesreća. Ostali smo bez riječi, šokirani. Nemamo objašnjenja za ovo što se dogodilo: večer je bila savršena, more je bilo mirno, nije bilo vjetra, vidljivost je bila odlična. No manevar se nije smio izvoditi u tom području. Brod je izlazio iz luke, a riječ je o golemom plovilu. Sudski istražitelji istražit će slučaj", rekao je Luigi Merlo.

"Ovakvo što nikad se nije dogodilo. Shrvani smo", rekao je sa suzama u očima Stefano Messina, jedan od direktora obiteljske tvrtke, kako prenosi Reuters.

 Na mjesto tragedije stigao je smjesta gradonačelnik Genove Marco Doria, koji je proglasio dan žalosti zbog "stravične nesreće koja je potresla cijeli grad".

Jolly Nero je kontejnerski brod dužine 238 metara bruto-tonaže od 40.594 tona.

Izvor: www.novilist.hr