• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatska i Italija i ove godine najpoželjnije za odmor Austrijancima

Italija i Hrvatska i ove su godine u Austriji dva najtraženija odredišta za godišnji odmor u koja planira putovati 15 odnosno 12 posto Austrijanaca koji svoj godišnji odmor namjeravaju provesti u Europi, podaci su iz istraživanja najvećeg austrijskog auto kluba ÖAMTC "Monitor putovanja 2013" koje prenose danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
To je istraživanje provedeno ove godine od 6. travnja do 2. svibnja na uzorku od 800 austrijskih državljana starijih od 15 godina, a prema odgovorima Italiju i Hrvatsku za godišnje odmore slijedi Grčka u koju će putovati 7 posto ispitanih, Španjolska gdje će se odmarati njih 6 posto te Turska i Njemačka koju bira njih po 4 posto.
Polovica ispitanika u istraživanju je istaknula da ove godine planira odlazak na godišnji odmor na kojem će njih 78 posto u prosjeku provesti između četiri i 14 dana, dok će ih 19 posto otputovati na duže od 15 dana.
Iz Glavnog ureda HTZ-a podsjećaju da je austrijsko tržište tradicionalno među prva tri strana tržišta u hrvatskom turizmu odakle se i zadnjih nekoliko godina bilježi stalni porast turističkog prometa. Tako je bilo i prošle godine, kada je u Hrvatsku, po podacima HTZ-a, došlo rekordan broj turista iz Austrije, više od milijun ili 6 posto više nego u godini prije, a isti postotak rasta Austrijanci su ostvarili i s 5,7 milijuna noćenja.

Izvor: www.dubrovacki.hr