• hr
  • en
  • de
  • it

Gradim brod u Norveškoj jer su me iz Hrvatske ´tjerali´

Sredinom proljeća iduće godine u Hrvatsku će doploviti najveći karbonski putnički katamaran na svijetu. Stoga je i razumljivo da Ivici i Luki Tomiću osmijeh ne silazi s lica.

Otac i sin iz stare jeseničke brodarske familije u petak navečer vratili su se iz Norveške, da bi nas u subotu ujutro dočekali u trlišu na svom 21 godinu starom brodu "Krilo". Njihov posao stoljeća je pri kraju. Dok "Krilo" šminkaju i pripremaju za iduću turističku sezonu, u norveškom brodogradilištu "Brodrene Aa" za njih se gradi luksuzan katamaran s kojim će i prije Hrvatske ući u Europsku uniju. Najvjerojatnije će ga nazvati "Krilo Karbo" te ga pridružiti već spomenutom "Krilu" i osam godina starom dvotrupcu "Krilo Jet" kojim održavaju morsku prugu od Splita preko Hvara i Prigradice do Korčule.

No, ljubiteljima "sedme kore" to su već poznati podaci. Manje je, međutim, znano zbog čega su se Tomići po prinovu u floti otisnuli put nama daleke i, uvriježeno je mišljenje, skupe Skandinavije. I to iz zemlje koja obiluje škverovima u kojima u posljednje vrijeme uglavnom caruje besposlica. - Kratko i jasno, u Hrvatskoj nam se nije isplatilo graditi. U Norveškoj je to znatno jeftinije, poglavito kad je riječ o karbonskom plovilu. Istina, mi smo učinili sve da ostanemo u našoj zemlji, ali to jednostavno nije bilo moguće - kaže nam Ivica Tomić, započinjući zapravo priču koja bi, samo da je neka druga država u pitanju, graničila s ludošću.

No, u Hrvatskoj je sve moguće, pa i ovo što se dogodilo Tomićima. Vlast koja bi škverove, zbog manjka posla i pameti, najradije pretvorila u šoping-centre, a škverane u skladištare, brodonaručitelje tjera u inozemstvo. Pa su tako otjerani i naši sugovornici, iako bi ih sada, kada je posao praktično gotov, mnogi željeli dovabiti natrag.

- A što da vam kažem, imena hrvatskih banaka koje su nas odbile kreditirati neću ni spominjati. Nismo im tada bili zanimljivi, a sada nas zovu i pitaju mogu li se ikako uključiti u projekt. A tek škverovi, pa ja ne znam koji bi to naš škver bio u stanju napraviti ovakav brod, ali ne zato što nam fali znanja, nego volje - i danas je ogorčen Ivica Tomić strahujući, kako kaže, da državi koja na ovakav način dopušta odljev novca nema pomoći. U Norveškoj su Tomići 7,5 milijuna eura kredita dobili za manje od mjesec dana. Rok otplate je deset godina, a kamata - pazite sad! - 3,13 posto. Fiksno! Nepromjenjivo!

- Kod nas je to nemoguće dobiti, u najboljem slučaju imali biste promjenjivu kamatu veću od pet posto, a procedura bi trajala mjesecima. Norvežani pak i te kako brinu o stimuliranju svoga gospodarstva i izvoza. Nije njima ni na kraj pameti pokrivati gubitke škverova, nego ih na ovaj način potiču da budu konkurentni na tržištu - tvrdi Tomić senior, dodajući kako su banke u Hrvatskoj ipak manji problem ("s njima bismo se još nekako i dogovorili") od tromih i nefleksibilnih škverova.

Ova jesenička obitelj, kako nam s ponosom ističe Luka Tomić, brodarstvom se bavi duže od "Jadrolinije", u njihovu je vlasništvu bio i legendarni jedrenjak "Otac Luka" koji su 1989. godine dali izgraditi u - Apatinu. Već su tada, na neki način, bili avangarda. - Netko bi možda za 7,5 milijuna eura kupio sedam brodova. Kupio, pa ih gledao. A mi smo se odlučili za dvotrupac koji je zbog izradbenog materijala i oblika trupa te propulzije toliko ekonomičan da ćemo samo na uštedi goriva u odnosu na sadašnju potrošnju moći vraćati rate kredita.

Uz to, kad uđemo u Europsku uniju bit ćemo spremni za doček strane konkurencije, štoviše, i mi ćemo se, ako to budemo željeli, s ovim brodom moći natjecati za linije u drugim zemljama - govori Luka Tomić, otkrivajući kako su već dobili (i, za sada, odbili) ponudu iz Norveške da nakon isporuke ovaj jedinstveni katamaran ostave u toj zemlji. Za kraj smo vam ostavili još malo jadikovke.

- Način poslovanja u Norveškoj mora nam biti primjer. Pa, nismo mi išli u Kinu graditi brod kako bismo prošli jeftinije. Htjeli smo dobiti najbolji i najisplativiji proizvod, učinili smo sve da taj novac ostane u Hrvatskoj, ali smo doslovno bili otjerani. Da sam ministar u vladi možda bih i dobio kredit, kao što neki, čitamo, dobivaju, ali ovako nam nije bilo druge nego otići tamo gdje su nas dočekali raširenih ruku i gdje ćemo, prvom prilikom, opet otići - zaključuje Ivica Tomić dok mu se smiješak, pri samom pomisli na Norvešku, vraća na lice.

Štedljivi sprinter
"Krilo Karbo" katamaran je dug 42 metra, širok je 11 metara, a težak 90 tona. Moći će primiti 351 putnika, a pokretat će ga dva MTU-ova stroja s fiksnim propelerima od ukupno 2880 kilovata, a postizat će brzinu veću od 30 čvorova. "Sendvič" od karbonskih vlakana tri do četiri puta je jači od staklopastike te je i do 40 posto lakši od tradicionalnih materijala što ovaj brod zbog smanjene potrošnje goriva čini idealnim za komercijalnu plovidbu.

Žestoka konkurencija
Dvotrupac "Valo", koji se nalazi na fotografiji ispod teksta, također je izgrađen od karbonskih vlakana u norveškom škveru "Brodrene Aa". Riječ je o suvremenom plovilu čija konstrukcija po maritimnim sposobnostima može konkurirati svim "klasičnijim" materijalima poput aluminija od kojih je izgrađena većina katamarana koji plove našom obalom. Novi brod u floti obitelji Tomić bit će žestok takmac državnom i privatnim brodarima ako se odluče na ulazak u koncesijsku utrku za linije na Jadranu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr