• hr
  • en
  • de
  • it

Goran Čolak postavio je novi Guinnessov rekord u ronjenju

Na završnoj manifestaciji Projekta „Pogled u plavo" u nedjelju na Trgu bana J. Jelačića, Goran Čolak, rekorder i svjetski prvak u ronjenju na dah postavio je novi Guinnessov rekord u ronjenju na dah s prethodnim disanjem čistog kisika koji sada iznosi 22min i 30sek.
Usprkos iznimno lošim vremenskim uvjetima, kiši i temperaturi od samo 12 stupnjeva, organizator Projekta RK HRVI Nemo Adriatic uložili su izniman trud i uz veliku pomoć TERMO Stroja iz Lučkog uspjeli zagrijati vodu u bazenu (REMAX.si) na potrebnih 27 stupnjeva. Za Goranovu sigurnost u bazenu brinuli su se specijalistički ronilački tim Hrvatskog Crvenog Križa i ronioci jedinice za spašavanje Ureda za krizna stanja Grada Zagreba, a veliku pomoć u organizaciji cijele manifestacije koja je trajala tri dana na Trgu bana Jelačića pružili su i RK Geronimo, RK Dugave, RK Bofor iz Vignja, REK Solin, HOS i HVIDRa Grada Zagreba.
Posebno treba istaknuti i nastup sinkroniziranih plivačica MLADOST SINKRO koje su pod vodstvom trenerice Tamare Smetko osmislile atraktivnu koreografiju i izvele je na kiši na samom početku programa, te dolazak i podrška Goranu Čolaku Gradonačelnika Zagreba g. Milana Bandića koji je i Pokrovitelj obaranja Guinnessovog rekorda.
Obaranjem Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah završena je prva faza projekta „Pogled u plavo-promocija ronjenja u Hrvatskoj" i započinju pripreme za drugu fazu projekta „Pogled u plavo-promocija Hrvatske kroz ronjenje" koja će započeti iduće godine u veljači na turističkom sajmu Fr.e.e u Munchenu na kojemu je Hrvatska zemlja partner, a sve uz pomoć Hrvatske turističke zajednice. Uz promociju Hrvatske i ronjenja, jedan od ciljeva Projekta i dalje ostaje i edukacija građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to posebno predviđena mjesta, u čemu će nas i dalje pratiti partner u Projektu, tvrtka C.I.O.S. Grupa iz Zagreb.

Izvor:

Renata Horvat, PR RK HRVI Nemo Adriatic

Mob: 091/5698346rnthorvat@gmail.com; www.pogled-u-plavo.info