• hr
  • en
  • de
  • it

Fantela i Marenić i dalje treći, Ninčević i Župan na 14. mjestu

»Krenuli smo s finalnom serijom, nije bilo loše danas, s drugim plovom nismo baš najzadovoljniji, ušli smo deseti u cilj. Možemo bolje, mada ni taj ulaz u finalu nije zanemariv. Ovdje nema slabih, u zlatnoj skupini svatko može pobijediti plov. Treba biti strpljiv i čekati greške konkurencije. Zasad ih ne rade, tako da smo i dalje praktički na početnim pozicijama«, komentirao je Igor Marenić
Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić i nakon dva plova održana u srijedu još uvijek drže treće mjesto na Europskom prvenstvu za klasu 470 koje se održava u Italiji, dok su Enia Ninčević i Romana Župan 14. u ženskoj konkurenciji.
Nijedna od vodećih posada u muškoj konkurenciji nije napravila neku posebnu grešku, tako da se u samom vrhu apsolutno ništa promijenilo nije. Poredak vodećih je ostao isti, a bodovi su i dalje vrlo tijesni.
Nakon tri dana natjecanja sve je još uvijek otvoreno. Na prvom mjestu otvorenog dijela poretka su Australci Belcher i Ryan, najbolji Europljani su i dalje Britanci Patience i Glanfield, drugi su Grci Mantis i Kagialis, dok su naši Šime Fantela i Igor Marenić stabilno treći.
»Krenuli smo s finalnom serijom, nije bilo loše danas, s drugim plovom nismo baš najzadovoljniji, ušli smo deseti u cilj. Možemo bolje, mada ni taj ulaz u finalu nije zanemariv. Ovdje nema slabih, u zlatnoj skupini svatko može pobijediti plov. Treba biti strpljiv i čekati greške konkurencije. Zasad ih ne rade, tako da smo i dalje praktički na početnim pozicijama«, komentirao je Igor Marenić.
Ante Botica i Jure Vuletić su 63.
Enia Ninčević i Romana Župan imale su nešto slabiji dan, pa su izgubile nekoliko pozicija, na 14. su mjestu među Europljankama, odnosno na 16. mjestu ukupnog poretka.
»Nije nas baš išlo danas, dva ulaza otprilike u sredini flote, možemo mi to bolje, ali danas nismo donosile prave odluke. Bilo je zahtijevno. No, imamo još dosta za jedriti, puno je još bodova u igri i itekako imamo prostora za napredak u poretku«, razmišlja Enia Ninčević.
Među ženskim posadama vode Britanke Weguelin/McIntyre.

Izvor: www.novilist.hr